Què hereta Carles III? Els títols d'una monarquia gairebé planetària

Carles III és cap d'estat de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord, un títol que porta associada a la sobirania sobre les 14 colònies que encara manté el Regne Unit, entre elles Gibraltar
Redacció Actualitzat
TEMA:
Regne Unit

Després de la mort de la reina Elisabet II, aquest dijous, el rei Carles III hereta molt més que un títol de cap d'estat. I és que es podria dir que la monarquia britànica és el més semblant a una monarquia planetària, perquè s'estén pels cinc continents. Un fet que converteix el Regne Unit en un dels països més influents de la Terra, a més de ser una potència nuclear i membre del Consell Permanent de l'ONU.

Curiosament, el primer títol que hereta un monarca britànic és el de senyor de Man i de les illes del Canal, perquè -atenció- són propietat privativa de la família reial, no són part del Regne Unit.

Com a rei del Regne Unit, Carles III és cap d'estat de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord, un títol que porta associada a la sobirania sobre les 14 colònies que encara manté el Regne Unit, entre elles Gibraltar.

 

També és considerat cap d'estat de 14 països més: entre els quals hi ha alguns de gran importància com el Canadà, Austràlia o Nova Zelanda.

El monarca britànic és el cap de la Comunitat de Nacions, coneguda com a Commonwealth, formada per 54 països independents, inclosos els anteriors, amb 2.500 milions de persones, gairebé la tercera part de la població mundial.

Entre els països associats hi ha 34 repúbliques i 5 monarquies: Brunei, Swazilàndia, Lesotho, Malàisia i Tonga.

Altres països de la Commonwealth són: Antigua i Barbuda, les Bahames, Belize, Grenada, Jamaica, Papua Nova Guinea, Saint Kitts i Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent i les Grenadines, les illes Salomó o Tuvalu.

Finalment, el rei del Regne Unit és per dret governador de l'Església Anglicana i Defensor de la Fe, d'una fe que té 85 milions de seguidors arreu del món.

Mostres de condol a tot el món

En països com Austràlia, Nova Zelanda o el Canadà també hi ha hagut mostres de condol per la mort d'Elisabet II.

És, sobretot, a les antigues colònies on s'ha sentit especialment la seva mort, com a les illes Fiji, a l'Índia, o a Kènia, on Elisabet II estava de viatge, el 5 de febrer del 1952, quan va esdevenir reina. Els kenians eren part d'un imperi britànic en descomposició que per a bé o per a mal els ha marcat per sempre.

En aquest vídeo del Telenotícies es recullen algunes de les reaccions a la mort d'Elisabet II:

 

 

ARXIVAT A:
Carles III Regne Unit Monarquia Reina Elisabet II
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut