Més de 2 milions de persones trepitgen la plaça cada any sense saber què s'hi amaga a sota (Museu de Montserrat)

Què s'amaga sota la plaça del monestir de Montserrat? La troballa arquitectònica, al descobert

Puig i Cadafalch la va urbanitzar fa gairebé un segle, però hi va mantenir, al subsol, les restes dels murs medievals, que ara s'han recuperat i es poden visitar

L'abadia de Montserrat ha descobert les restes del seu monestir medieval, amagat sota la plaça de Santa Maria.

Uns vestigis del segle XIV que s'han posat al descobert després d'un treball minuciós i que ara ja es poden visitar, perquè formen part del museu que recull una de les col·leccions d'art més importants de Catalunya.

Puig i Cadafalch va tapar la plaça i va conservar els vestigis que s'hi havien trobat al subsol

Cada any, més de dos milions de persones pugen fins a Montserrat i trepitgen aquesta plaça sense saber que sota els seus peus hi ha les restes del monestir medieval més antigues que existeixen conservades in situ.

Els murs han permès ampliar en 800 metres quadrats l'espai del museu

Recuperar els murs medievals s'ha fet en un temps rècord de 6 mesos, fins a deixar-los a punt perquè els visitants puguin veure com és realment l'orografia del terreny sobre el qual s'aixequen els edificis de Montserrat, com explica l'arquitecte Jaume Soldevila Segura en aquest vídeo:

"El protagonista d'aquest espai eren els murs, que són la història de l'abadia. En el projecte es pot veure que els murs són els importants, els protagonistes, il·luminats, i la resta és tot un espai neutre."

 

ARXIVAT A:
Abadia de MontserratArqueologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut