Imatge d'arxiu de Diego Torres, al centre de la foto.
L'exsoci d'Urdangarin, Diego Torres, al centre de la imatge.
Palma

Qui és Diego Torres: de professor d'Urdangarin a imputat per frau

Diego Torres és màster en Direcció d'Empreses per ESADE i el 2008 es va doctorar a la mateixa escola de negocis de Barcelona, on també era professor. I, alhora, feia d'assessor empresarial. A Diego Torres, abans d'estar imputat, el convidaven perquè donés conferències com a expert en patrocini i responsabilitat social de les empreses.

TV3Actualitzat
En una de les seves xerrades, Torres assegurava que el primer aspecte del comportament de les empreses és complir la llei. L'exsoci del duc de Palma animava el seu discurs amb una frase contundent: "El que no ho fa no és que no sigui socialment responsable, és que és un xoriço". La teoria és impecable, però el fiscal anticorrupció Pedro Horrach discrepa sobre com l'ha aplicada en els seus negocis. Horrach considera que Diego Torres és l'eix central de la trama delictiva en què també implica Iñaki Urdangarin, i creu que el seu paper era el de planificador i executor de la trama.

De la seva família, Diego Torres no és l'únic imputat: també hi està la seva parella, Anna Maria Tejeiro, i dos germans d'ella. Els van escorcollar les assessories i els bufets on tenen participació i les empreses on Torres i Anna Maria Tejeiro consten com a administradors. Algunes d'aquestes societats, el fiscal creu que les van utilitzar Torres i Urdangarin per apropiar-se dels diners públics que obtenien amb l'Institut Nóos. La justícia té indicis que, a través de Nóos, haurien obtingut 5.800.000 euros.

El vincle entre Iñaki Urdangarin i Diego Torres es gesta a ESADE, on Urdangarin era l'alumne i Torres, el seu professor. I amb el temps van establir relacions empresarials que els han portat tots dos al jutjat. Torres aportava els coneixements i Urdangarín, la notorietat.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut