Façana del Tribunal Suprem

Qui és qui? Els jutges del Suprem que havien de resoldre el recurs de Puigdemont

La sala tercera de l'alt tribunal s'ha reunit durant dues hores aquest diumenge i ha decidit tornar el recurs al jutjat de Madrid
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions europees 26M

La sala tercera del Tribunal Suprem, la contenciosa administrativa, és la que havia de decidir si Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín es podran presentar a les eleccions europees. Ho han fet en una reunió extraordinària en diumenge, l'últim d'un llarg pont de cinc dies de festa a Madrid. 

Finalment, s'han decantat per tornar la decisió al jutjat contenciós administratiu de Madrid, i li ordenen que "resolgui immediatament". També apunta que "no hi ha causa d'inelegibilitat".
 

Luis María Díez-Picazo Giménez n'és el president. I sis magistrats són els que formen la secció quarta del Suprem. A la reunió d'aquest diumenge hi han participat cinc membres. Els dos magistrats que també formen part de la Junta Electoral no hi han assistit.

El president de la secció és José Rodríguez-Zapata Pérez, amb un perfil conservador i que només està obligat a assistir a les reunions de temes relatius al Congrés, el Senat, el Tribunal de Comptes o el Constitucional. Però no si són qüestions referents a la Junta Electoral. 

 

 

Un altre magistrat és Segundo Menéndez Pérez. Justament president de la Junta Electoral i un dels que van fer un vot particular a favor d'admetre el recurs del president Puigdemont i els exconsellers i, per tant, de permetre que poguessin ser a les llistes. És el mateix que va defensar la Fiscalia. 

 

 

També hi són Pablo Lucas Murillo de la Cueva, Celsa Pico Lorenzo, que podria estar més a favor de les tesis de la Fiscalia, i Antonio Jesús Fonseca-Herrero.

El magistrat més polèmic i discutit per la defensa de Puigdemont és José Luis Requero.

 

 

Gonzalo Boye, a través de Twitter, ja li ha insinuat que s'hauria d'abstenir per la seva manca d'imparcialitat vistos els articles que ha publicat contra el procés català.


Aquesta sala també ha estat tocada per la polèmica sentència de les hipoteques.

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26M Carles Puigdemont Tribunal Suprem
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut