Quim Torra: "Hem de recuperar aquella figura del relator"
Torra, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Quim Torra: "Hem de recuperar aquella figura del relator"

La vigília del seu judici, el president es mostra convençut que l'absoldran

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, reclama a Pedro Sánchez una negociació de govern a govern a to amb l'esperit del que va ser el Pacte de Pedralbes. Ho diu en una entrevista al diari Ara.

El president apel·la a una negociació "de tu a tu", parlant de tot i "amb unes condicions de formalitat":

"Hem de recuperar aquella figura del mediador, del relator -diguem-ne com vulguem-, que ha d'ajudar a vestir un procés de negociació seriós i creïble."

 

Torra assegura que si s'arriba a aquesta negociació bilateral hi aniran a defensar el dret a l'exercici de l'autodeterminació, però lamenta que encara no hagi parlat amb Sánchez després de les eleccions.

"El primer que hauria de fer el senyor Sánchez, si em permet, és trucar-me."

 

I afegeix que si hi ha voluntat d'avançar en el diàleg, el primer que hauria de fer Sánchez és retirar les acusacions que fa la Fiscalia contra el president del Parlament.

Convençut que l'absoldran

La vigília del dia que serà jutjat per desobediència, Quim Torra assegura que té una "fe enorme" en la seva defensa i es mostra convençut que no serà inhabilitat.  

"Tinc una fe enorme en la meva defensa. No seré inhabilitat"


Pel president, la pancarta del balcó de Palau no era "batalla petita".

"Jo creia que aquesta pancarta representava per a molts catalans una idea de justícia, de drets humans, i per respecte a la ciutadania, vaig fer el que vaig fer. I jo vaig dilluns al judici a acusar l'Estat de vulneració de drets humans."

 

Sobre el tall de l'AP-7, Torra parla de col·lectius que han volgut exercir el seu legítim dret de protesta:

En aquest país hi ha col·lectius diferents -hagin estat transportistes, hagin estat pagesos o hagi estat, en aquest cas, el moviment independentista- que han volgut exercir el seu legítim dret de protesta optant per una acció com aquesta. En aquest país es garanteix la seguretat de tothom, la lliure circulació de béns i de persones, i el dret de protesta."


I un missatge per als empresaris: que no s'equivoquin d'interlocutor.

"A l'economia catalana el que l'ha de preocupar és el dèficit fiscal, la manca d'infraestructures o que no tinguem corredor mediterrani. Hem de veure la lluna i no el dit. I la lluna és el conflicte polític."

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàInvestidura
Anar al contingut