Sánchez i Torra reunits al Palau de Pedralbes el desembre del 2018 (EFE)

Quim Torra i Pedro Sánchez es reuniran el 6 de febrer a Barcelona

La Moncloa argumenta que la trobada s'inscriu en el desig del govern espanyol de promoure el diàleg per resoldre la crisi territorial

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reunirà amb el president de la Generalitat, Quim Torra, dijous de la setmana que ve, el 6 de febrer. La trobada es farà a Barcelona, però no se n'ha concretat el lloc.

Ho ha anunciat la ministra d'Hisenda i portaveu de l'executiu de Sánchez, María Jesús Montero, que ha afegit que aquesta serà la primera d'una ronda de reunions amb els presidents autonòmics.

La data de la reunió arriba l'endemà que se certifiqués la pèrdua de l'escó de Torra al Parlament de Catalunya. Montero s'hi ha referit assegurant que és "obvi" que malgrat que no sigui diputat continua sent president:

"El president no és parlamentari, però és president. Així és la llei."

La portaveu ha afegit que l'executiu espanyol seguirà la via del diàleg amb els càrrecs "legals i legítims"; un diàleg que considerat "clau" per resoldre un problema "que tenim fa massa temps".

"El president vol començar la via del diàleg i posar fi a tants anys d'incomunicació, perquè és bo per als catalans i per als espanyols", ha afegit.

En una entrevista televisiva, Sánchez ja va confirmar fa uns dies que es reuniria amb Torra. Ho deia en resposta a les peticions de l'oposició que li exigien que no es podia reunir amb Torra, perquè ja no el consideren president.

Torra va exigir reunir-se abans de la posada en marxa de la taula de diàleg que Esquerra va pactar amb el PSOE per facilitar la investidura del president espanyol. Segons l'acord, aquesta taula de diàleg s'hauria d'haver activat abans dels quinze primers dies de govern de Sánchez, quinze dies que justament es compleixen avui.

Montero ha assegurat que un cop celebrada la reunió entre Torra i Sánchez, es convocarà immediatament la taula de diàleg.

ARXIVAT A:
Quim TorraPedro Sánchez
Anar al contingut