El míssil hipersònic Kinjal té capacitat nuclear (Ministeri de Defensa rus)

Quin poder té el míssil hipersònic Kinjal que Rússia ha utilitzat a Ucraïna

El ministeri de defensa rus ha anunciat la destrucció d'un dipòsit subterrani d'armes amb aquest míssil que arriba a deu vegades la velocitat del so i que no s'havia utilitzat mai en combat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ucraïna

Fins i tot els menys entesos en armament saben que Rússia té, ara mateix, l'arsenal més temut del món, sobretot per l'amenaça real de fer-lo servir a la guerra que ha obert a Ucraïna.

El ministeri de Defensa rus ha anunciat que aquest divendres ha destruït un gran magatzem subterrani d'armes i munició a Delyatyn, a l'oest d'Ucraïna i que un avió de caça MiG-31 ha llançat un míssil hipersònic Kinjal.

Seria la primera vegada que es fa servir, prop de la frontera amb Romania.


10 cops la velocitat del so

Estem parlant d'una arma que arriba a una velocitat de 12.000 quilòmetres per hora, que seria com deu vegades la velocitat del so (fins a 10 Mach) i amb una capacitat de maniobra que el fan impossible d'interceptar i que, per tant, desafia els sistemes de defensa aèria.

Kinzhal vol dir "daga" en rus.

Fa quatre anys, Rússia va presentar aquest míssil hipersònic durant el discurs sobre l'estat de la nació de Vladímir Putin.

Té capacitat nuclear i una autonomia que pot arribar als 2.000 quilòmetres.

Propaganda russa

S'havia provat amb èxit al sud de Rússia, amb gran propaganda, però fins ara el Kremlin no havia informat mai de l'ús d'aquest míssil ni a la guerra de Síria ni tampoc a Ucraïna. "Utilitzar el Kinjal en condicions de combat seria una novetat mundial", segons l'analista militar Vassili Kachine, que cita l'agència France Press.

El llançament no s'ha corroborat de forma independent, pels problemes evidents per contrastar la propaganda russa.

Segons Kachine, l'objectiu assolit divendres, un magatzem subterrani, "és una infraestructura difícil de destruir amb míssils convencionals" i tindria sentit que s'hagués atacat amb un míssil hipersònic, perquè té "major capacitat de penetració i poder destructiu per la seva altíssima velocitat".

Per l'expert militar rus Pavel Felgenhauer, l'ús del Kinjal "no canvia el camp de batalla, però sens dubte té un efecte en termes de propaganda psicològica, per espantar tothom".

L'ús a Ucraïna s'anuncia mentre Rússia no sembla tenir el control total i la defensa antiaèria ucraïnesa encara aconsegueix infligir pèrdues a Moscou, l'endemà del bany de masses de Vladímir Putin, en l'aniversari de l'annexió de Crimea.

El míssil Kinjal, juntament amb el míssil de creuer Zircon, pertanyen a una nova família d'armes desenvolupades per Rússia que Putin ha qualificat d'"invencibles".

A més de Rússia, la Xina, els Estats Units i Corea del Nord treballen en tecnologia de míssils hipersònics, que es defineixen com aquells amb un nombre de Mach superior a 5. Pot atacar objectius molt llunyans en molt poc temps.

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut