Rabell considera la desconnexió "una fanfarronada que ningú es creu" i estén la mà a l'esquerra independentista

El líder de Catalunya Sí que es Pot anuncia "una oposició d'esquerres, responsable institucionalment, però responsable amb la ciutadania"
Actualitzat

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que Es Pot, Lluís Rabell, ha defensat la necessitat d'un govern "que sargeixi el país" i aposti per un referèndum pactat, en comptes de seguir la declaració "de desconnexió" del 9 de novembre, que ha qualificat de "fanfarronada que ningú es creu". En la seva intervenció en el debat d'investidura, Rabell ha comunicat el seu vot negatiu a la investidura de Puigdemont i ha anunciat que el seu grup farà "una oposició d'esquerres, responsable institucionalment però responsable amb la ciutadania".

En unes paraules dirigides a la CUP, Rabell ha retret que l'acord entre Junts pel Sí i la formació anticapitalista no corregeixi tirar enrere el "fiasco" de la privatització d'Aigües Ter-Llobregat, eliminar els concerts a escoles religioses d'elit o la retirada de la Generalitat com a acusació particular en els casos d'activistes socials inculpats en causes penals.

"L'independentisme d'esquerres ha d'entendre que no ens en sortirem sota l'hegemonia d'una dreta neoliberal, que avui sembla voler ser reconduïda al capdavant de la Generalitat, que representa molt més el passat que no pas el futur d'aquest país"

Reivindicació del 20-D

En la defensa del referèndum, el president del grup de CSQEP ha qualificat de "somniatruites" els qui pensen que és possible una independència sense "una força social majoritària, ni suports externs, ni recursos propis". Durant el seu discurs, Rabell ha fet referència en diverses ocasions als resultats de les últimes eleccions generals a Catalunya, amb la victòria d'En Comú Podem. De fet, ha assenyalat que "si avui el senyor Mas no és candidat a la presidència de la Generalitat hi té molt a veure que prop d'un milió de catalans votessin per candidatures del canvi". 

"L'avís del 20 de desembre en les eleccions generals ha estat prou clar: ha començat a albirar-se una Catalunya molt més complexa, diferent de la que apareix en els discursos oficials. Una Catalunya més preocupada per les problemàtiques socials, molt més desitjosa de retrobar una majoria pel dret a decidir, més oberta a buscar connivències amb la gent treballadora i senzilla d'arreu de l'estat espanyol"

El cap de CSQEP també ha parlat de la situació política espanyola i ha augurat que el camí cap a la independència acordat per JxSí i la CUP reactiva un discurs que "va molt bé al senyor Rajoy, que se'n servirà d'espantall per mirar de collar el PSOE" amb un pacte de govern.

"No hauríem de facilitar amb els nostres actes i paraules que s'arribés a formar un govern a Madrid hostil als interessos de Catalunya. Hauríem de treballar justament per obrir una altra via"

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut