Radars invisibles: cotxes sense logotip dels Mossos per enxampar infractors

El dispositiu, amb cotxes d'incògnit, permet detectar els vehicles que superen la velocitat màxima, fotografiar-los i, posteriorment, interceptar els infractors

RedaccióActualitzat

Coincidint amb la Setmana Santa, els Mossos d'Esquadra han engegat una campanya de control dels límits de velocitat. Cotxes sense logotipar i equipats amb un radar detecten els vehicles que depassen la velocitat límit i els fotografien. Un altre vehicle dels Mossos d'Esquadra, que circula més endavant, intercepta els infractors i els multa.

Aquesta és una de les accions dutes a terme pel cos per tal de reduir la sinistralitat en un període en què augmenten significativament els desplaçaments per carretera.
 

L'excés de velocitat, causa del 20% de víctimes a la carretera

Superar els límits de velocitat és la causa de prop del 20% d'accidents amb víctimes a la carretera. En la campanya de l'any passat, es van arribar a denunciar per excés de velocitat més de 31.000 conductors en només una setmana.

La majoria de sancions són administratives, però en el cas de les infraccions molt greus, la denúncia s'envia directament al jutjat.

Setmana Santa amb nova llei de trànsit

Aquesta Setmana Santa és el primer període de vacances després de l'entrada en vigor dels canvis a la llei de trànsit, el 21 de març.

Les modificacions de la normativa prohibeixen, entre d'altres coses, superar la velocitat màxima per poder depassar un altre vehicle i eliminen el marge de 20 km/h que fins ara tenien els conductors per fer un avançament.

D'altra banda, els detectors de radars també han quedat prohibits, excepte els d'eines com ara Google Maps o altres sistemes de navegació que avisen de la presència de radars fixos.

El mòbil, principal causa de distraccions al volant, és un altre dels focus de la nova llei, que penalitza els conductors amb sis punts pel sol fet de tenir un telèfon a la mà.

L'augment de la protecció per als ciclistes és un altre dels objectius prioritaris de l'actualització de la normativa, que multarà amb sis punts a qui no respecti la distància de seguretat d'un metre i mig a l'hora de fer un avançament.

ARXIVAT A:
TrànsitMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut