Mariano Rajoy, amb una ampolla a la mà, en un col·loqui a Galícia amb l'expresident portuguès Antonio Costa i l'expresident espanyol Felipe González (Europa Press/Elena Fernández)

Rajoy carrega contra la regulació dels taps de plàstic de la UE: "M'he posat fet un cromo"

L'expresident critica l'excés de normatives i diu que la que obliga a enganxar els taps a l'ampolla per protegir el medi ambient "dificulta molt les coses a qui vol generar riquesa"

RedaccióActualitzat

L'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy no veu amb bons ulls els nous taps de plàstic enganxats a l'ampolla que la Unió Europea va fer obligatoris al juliol com a mesura per afavorir el reciclatge i protegir el medi ambient.

Durant un col·loqui a Galícia, Rajoy ha explicat que fa un mes es va adonar de la novetat i que li va ser "impossible" separar el tap de l'ampolla d'aigua. "Vaig començar a beure i em vaig posar fet un cromo", ha explicat en to de broma.

L'exdirigent del Partit Popular ha constatat que "ara totes les ampolles són així" i ha opinat que "hi ha massa regulació" per part de la Unió Europea. A més, segons Rajoy aquesta mesura "dificulta molt les coses als que volen generar una mica de riquesa i benestar".

L'anècdota i les valoracions de l'expresident espanyol han fet esclatar a riure els assistents al Foro La Toja-Vínculo Atlántico, entre els quals hi havia l'expresident portuguès i president del Consell Europeu, António Costa, i l'expresident socialista Felipe González.


Una mesura per impedir que els taps s'escampin

Des de l'estiu, la normativa europea obliga els fabricants a unir tots els taps a les ampolles i brics de plàstic d'un sol ús, de fins a tres litres. La UE assegura que així es garanteix que el tap no es perd i es recicla correctament.

L'objectiu de la UE és impedir que els taps s'escampin. Es calcula que el 85% de tota la brossa que hi ha a les platges europees és plàstic; un 50%, en el cas del fons marí. Per això, també s'han prohibit els plàstics d'un sol ús, com ara coberts, plats, canyetes o gots.

Amb tot, els nous taps enganxats a l'ampolla continuen sorprenent molts consumidors, com el mateix Mariano Rajoy, que en critiquen la incomoditat.

ARXIVAT A:
Medi ambientUnió EuropeaMariano Rajoy
Anar al contingut