Rajoy es compromet a mantenir la central nuclear de Garoña.

Rajoy vincula el pacte nacional de l'energia a la continuïtat de Garoña

Mariano Rajoy ha assegurat que el seu partit defensarà, en el marc de les negociacions del Pacte Nacional sobre Energia, el manteniment de l'activitat de la central nuclear de Santa María de Garoña davant del "caprici d'un president que pren una decisió en contra de tots ". Segons Rajoy, que ha visitat les instal·lacions de la central nuclear, la defensa del manteniment de l'activitat de la central constitueix el "primer punt" de la proposta que el PP defensarà en les reunions amb el govern per a l'establiment d'un pacte energètic.
Actualitzat
Rajoy ha assenyalat que des del Partit Popular són partidaris d'un disseny energètic que "permeti reduir la dependència exterior", però que també "resulti barat per als consumidors". Per això, cal establir un "veritable pla energètic del país que mantingui un equilibri entre l'energia nuclear i les renovables", aquest mix energètic "que ja contempla el nostre model".

"Garoña és segura, continuïtat"

Mariano Rajoy ha visitat la central nuclear de Santa María de Garoña, a Burgos, on ha estat rebut pels treballadors de la planta, abillats amb samarretes on es podia llegir: "Garoña és segura, continuïtat". El líder popular ha fet una visita per l'interior de la central per conèixer de primera mà les instal·lacions i posteriorment ha mantingut una trobada amb els alcaldes de les localitats afectades pel tancament de la planta.

El líder del PP ha volgut donar suport amb la seva presència a Garoña a la campanya dels populars per la continuïtat de la planta nuclear més enllà del 2013. Així, ha reiterat una vegada més que "és difícil contradir els informes tècnics del Consell de Seguretat Nuclear i fonamentar el tancament en raons exclusivament polítiques, sense oferir alternatives, que és el que ha fet el govern de Zapatero per una decisió capritxosa".

També ha assenyalat Rajoy el "problema" que suposa la falta de partides específiques als Pressupostos Generals de l'Estat per a l'entorn de la central nuclear de Santa María de Garoña, després de l'anunci del govern socialista de tancar la central, així com l'absència de "l'anunciat pla de reindustrialització per a la zona".

Rajoy ha promès als alcaldes dels municipis afectats pel tancament que, en cas que arribi a la presidència del govern a les properes eleccions, revocarà la decisió del Ministeri d'Indústria de prorrogar només fins a juliol del 2013 la llicència d'activitat de la planta, en lloc de per un període de 10 anys com sol·licitava Nuclenor, empresa que la gestiona.
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut