Agents de la Guàrdia Civil van detectar un moviment sospitós a la riba del Guadalquivir (Europa Press/Juan Moreno)

Rapten un opositor algerià a Barcelona i el troben a punt d'embarcar-lo en una llanxa a Andalusia

Hichem Aboud tenia els ulls tapats i les mans lligades quan la Guàrdia Civil va trobar-lo a la riba del Guadalquivir, on el volien carregar en una llanxa
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Policial

La Guàrdia Civil va alliberar divendres a Andalusia el dissident algerià Hichem Aboud, que la nit abans havia estat raptat al barri de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona.

Aboud havia aterrat a l'aeroport del Prat procedent de Brussel·les, segons ha relatat el seu advocat. Els fets van passar abans de la mitjanit, quan l'home va ser introduït en un vehicle i se'l van endur, tal com va avançar El Caso.

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i van activar la coordinació amb la resta de cossos de seguretat de l'Estat.

Divendres, agents de la Guàrdia Civil van alliberar la víctima a Lebrija, a prop de Sevilla, i van detenir dues persones que van passar a disposició dels jutjats de Lebrija.


A la riba del Guadalquivir

L'alliberament hauria estat prop del riu Guadalquivir, quan intentaven introduir l'escriptor i periodista en una barca, segons detalla el Diario de Sevilla de fonts pròximes a la investigació.

El mateix diari apunta la possibilitat que la intenció fos treure l'home d'Espanya, operació frustrada perquè dos agents que patrullaven per la zona van veure la llanxa i van pensar que es tractava d'una maniobra relacionada amb el tràfic de drogues, que són habituals a la zona.

En detectar la presència d'agents fortament armats, l'embarcació va fugir i va deixar a terra els suposats segrestadors i Aboud, que tenia els ulls tapats i les mans lligades, i anava ple de fang i sense samarreta.

L'escriptor algerià, de 69 anys, es troba en bon estat de salut i la investigació policial relativa al segrest continua oberta sota secret de sumari.

Aboud, que fa dècades que viu França per la seva condició d'opositor, és autor de llibres molt crítics amb les autoritats del seu país, com "La mafia des généraux", un llibre on acusa l'exèrcit algerià de corrupte.s 

L'Assemblea Mundial Amaziga (AMA), que representa el poble berber, va ser la primera a fer sonar l'alarma dissabte, en mostrar la seva inquietud per la desaparició d'Aboud.

ARXIVAT A:
Policial Guàrdia Civil Algèria
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut