Reaccions a la inhabilitació de Torra: d'"indignant i vergonyosa" a "una gran notícia"

El PP, Cs i Vox celebren la decisió com una gran victòria, mentre que els líders independentistes la qualifiquen d'aberrant

RedaccióActualitzat

Els líders independentistes han reaccionat a la decisió de la JEC que inhabilita el president de la Generalitat: "indignant", "vergonyós", "aberrant", "cop d'estat" o "cacicada".

Carles Puigdemont ha qualificat la decisió d'indignant i vergonyosa:

 

I el vicepresident del govern, Pere Aragonès, ha mostrat tot el suport a Torra:

 

 

Des de la presó, Oriol Junqueras també ha fet arribar el seu suport al president de la Generalitat:

 

 

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ho ha qualificat de "cop d'estat". També ha estat molt crítica la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs:

 

El president d'Òmnium a la presó, Jordi Cuixart, ho ha qualificat de "cacicada per humiliar el poble de Catalunya":

 

 

El PSOE dubta que la JEC pugui inhabilitar Torra

La vicesecretària general del PSOE i portaveu parlamentària, Adriana Lastra, ha volgut deixar clar que la JEC "no és un tribunal" i ha dit que espera que el Tribunal Suprem respongui "com més aviat millor" a la decisió d'inhabilitar Torra:

"Tenim dubtes seriosos que la JEC sigui competent per adoptar aquests acords, com així ho han defensat 6 dels 13 membres de la Junta Electoral Central. La JEC no és un òrgan jurisdiccional, sinó merament administratiu; no és un tribunal."

 

PP, Cs i Vox ho consideren una gran victòria.

Pablo Casado, president del PP, s'ha felicitat per "haver aconseguit que Torra perdi l'escó":

 

 

Inés Arrimadas, líder de Ciutadans, ha parlat de "gran notícia" i s'ha felicitat per haver "utilitzat tots els recursos" per fer complir les lleis.

Per la seva part, Iván Espinosa de los Monteros, portaveu de Vox al Congrés, ha atorgat al seu partit el mèrit de la inhabilitació recordant que ha exercit d'acusació popular en el judici a Quim Torra.

ARXIVAT A:
Quim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut