Ahed Tamimi

Rebaixen a 8 mesos la pena de presó per a l'activista palestina Ahed Tamimi

Actualitzat
TEMA:
Pròxim Orient

L'activista palestina Ahed Tamimi ha acceptat la pena de presó de vuit mesos i una multa de 5.000 xéquels, que equivalen a 1.168 euros, per haver agredit un soldat israelià i per haver convocat manifestacions.

La palestina és a la presó de manera preventiva des del mes de desembre. En principi, s'afrontava a tres anys de presó pels dotze càrrecs que se li imposaven; aquest matí, la jove ha comparegut davant la Cort militar, ubicada a la presó israeliana d'Ófer -territori ocupat de Cisjordània-, on ha arribat a un acord amb la Fiscalia Militar d'Israel, que ha permès que la pena es rebaixi considerablement: ho han acordat a canvi que la noia es declari culpable d'alguns càrrecs.

 

 

L'activista ha declarat que "l'ocupació israeliana no és justa" després de conèixer el veredicte final del judici que durava des del 31 de gener.

La seva mare, Narima, i la seva cosina, Nour, que apareixien al vídeo pel qual es va denunciar a Ahed, també s'han beneficiat de l'acord. La primera, està condemnada a vuit anys de presó i a una multa de 6.000 xéquels (1.400 euros). La segona ha quedat en llibertat després que pagués una fiança, però se l'enviarà a presó si se l'acusa de delictes similars al llarg dels propers tres anys.

Tamimi estava detinguda pel vídeo on sortia increpant i colpejant soldats israelians al pati de casa seva, a Cisjordània. Va tenir una gran repercussió internacional.

 

 

Va ser acusada, també, per atacar forces de seguretat, amenaçar, llançar pedres i participar en manifestacions violentes l'any 2016.

ARXIVAT A:
Pròxim Orient
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut