Bolaños ha intervingut en la sessió de control al govern espanyol al Congrés (Europa Press/Eduardo Parra)

Rebel·lió de la cúpula judicial per les paraules de Nogueras sobre "togats franquistes"

El president interí del Tribunal Suprem ha cancel·lat una reunió amb el ministre de Justícia, Félix Bolaños, que després han reprogramat
Redacció Actualitzat

S'agreuja la crisi entre el govern espanyol i una part dels jutges. El president interí del Tribunal Suprem, Francisco Marín, ha cancel·lat una reunió amb el ministre de Justícia, Félix Bolaños, que havia de fer aquest mateix dimecres.

Una plantada in extremis "per raons sobrevingudes", segons ha al·legat l'alt tribunal, però que té com a rerefons les declaracions de Miriam Nogueras criticant diversos magistrats espanyols i fent-los còmplices de la politització de la justícia espanyola, aquest dimarts al Congrés.

En el debat sobre les comissions d'investigació del lawfare, la portaveu de Junts va titllar de "personatges obscurs", "indecents" i "togats franquistes" jutges com Carlos Lesmes, expresident del Suprem, o Manuel Marchena, responsable del judici del procés.

"En un país normal serien processats i jutjats", va dir Nogueras. "En comptes d'això", va afegir, "en el regne d'Espanya, tota aquesta gent té via lliure per seguir retorçant la llei i retorçant els drets".

Les paraules de Míriam Nogueras han enfurismat una part dels jutges (EFE/ Fernando Villar)

En un comunicat, el president del Suprem ha criticat el que entén que és un "atac personal" que diu que "no té precedents i no es correspon amb els requisits mínims de la separació de poders en un estat de dret".

Posteriorment, Bolaños i Marín han parlat per telèfon i s'han tornat a citar per a dimarts que ve, 19 de desembre, a la seu de l'alt tribunal, segons el Ministeri de Justícia.

El ministre li ha traslladat el mateix que ha afirmat al Congrés sobre els jutges: "Els defensaré dels atacs i desqualificacions dels partits independentistes, però també de la llarguíssima mà que té el PP, que intenta sempre influir en el poder judicial".

Mentrestant, el president del Consell General del Poder Judicial, Vicente Guilarte, també ha titllat d'"inadmissibles" les paraules de Nogueras sobre els jutges, i ha avançat que s'adoptaran "les mesures necessàries previstes per l'ordenament jurídic per protegir la seva independència".

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut