El PP presideix el Senat i té majoria per prendre decisions a la mesa (Fernando Sánchez/Europa Press)

Rebuig a una cimera mundial antiavortament que el PP permet fer al Senat: "Que vagin a Génova"

El govern espanyol també carrega contra l'acte del grup Political Network for Values, que engloba diverses organitzacions d'extrema dreta

Redacció/AgènciesActualitzat

El PSOE, Esquerra, Junts i Bildu són alguns dels partits que han exigit al PP que no permeti la celebració d'una cimera internacional contra l'avortament al Senat. Les quatre formacions han presentat escrits a la presidència i la mesa de la cambra alta, presidida per Pedro Rollán i on el PP té majoria absoluta, perquè rectifiquin. 

El grup Political Network for Values engloba diverses organitzacions d'extrema dreta i es defineix com una coalició transatlàntica de líders compromesos amb la defensa dels drets humans, la família i la vida. Al seu web anuncien la trobada al Senat per al 2 de desembre, que arrencarà amb una missa a les 8 del matí a l'antic saló de plens. La mesa del Senat va aprovar el 17 de juliol la celebració de la cimera. 

Les queixes dels grups a l'oposició van en dues direccions. Els socialistes asseguren que la mesa del Senat ha pres la decisió sense parlar-ho amb els altres grup, i entenen que tant la naturalesa de l'acte com de l'organitzadora comprometen la reputació i la imatge de neutralitat institucional que ha de mantenir el Senat.

També demanen al líder popular, Alberto Núñez Feijóo que surti a dir públicament que no dona suport a aquests grups i que no fa d'altaveu de l'extrema dreta. 

Per Esquerra i Bildu, la cimera va en contra dels valors de respecte als drets sexuals i reproductius de les dones i al col·lectiu LGTBI, mentre que Junts ha instat a "evitar una rentada de cara injustificable" a una organització que "s'oposa als drets fonamentals de les dones, especialment pel que fa a la seva salut i autonomia".
 

El govern espanyol vol una rectificació

Les crítiques a la decisió dels populars també han arribat des del govern espanyol. La ministra de Sanitat, Mónica García, ha acusat el PP de voler ficar fanàtics i l'ideari d'una minoria social en les institucions públiques

"És un exemple més de filibusterisme del PP i d'ús pervers del Senat i de les institucions públiques. Si volen fer una cimera antiavortista, que la facin a Génova 13."

García ha lamentat que "la creixent ultradreta" recuperi un debat que ja està superat i ho faci per fer mal a les dones, i ha insistit que "la societat va decidir que les dones tenen dret a avortar i a fer-ho en condicions de seguretat".

El ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, també s'ha pronunciat sobre la cimera i ha demanat al principal partit de l'oposició "que no la converteixi en un festival ultra de senyors extremistes dient barbaritats, atacant les dones i intentant retallar els seus drets".

ARXIVAT A:
FeminismePPAvortament Senat
Anar al contingut