Girona

Recollida de firmes perquè el rei negre de Girona no sigui pintat

Els impulsors de la campanya per internet demanen canvis de cara a l'any que ve, però l'Ajuntament diu que respecta el criteri dels organitzadors, la Confraria de Manaies

RedaccióActualitzat

A Girona ha començat una campanya a través de change.org per demanar canvis de cara a la cavalcada de Reis de l'any que ve. La primera petició és que el rei negre no sigui pintat, però també reclamen que s'obri més als barris i que sigui més fàcil participar-hi.

Aquest any van participar a la cavalcada gairebé 270 persones, entre patges, ajudants dels Reis i músics. Només un era negre. I no era el rei. Ja s'han recollit més de 500 firmes demanant que s'acabi amb aquesta situació, que també passa en altres ciutats grans, com Figueres o Santa Coloma de Farners.

El promotor de la recollida de signatures, Lluc Salellas, assegura que volen una cavalcada "actualitzada al 2017" i que, si no és possible, "es canviï d'organitzadors".

Els organitzadors, la Confraria de Manaies, defensen la seva gestió. No repeteix mai ningú i els tria una comissió que busca persones, diuen, implicades en la ciutat, com explica el president de l'entitat, Narcís Reixach:

"I tant, que entenc la demanda, però si ells no s'impliquen en la cavalcada... que l'únic que volen és sortir-hi i prou, és com el que vol implicar-se a una festa però només per gaudir de la festa. Implica't a la societat, vine amb els Manaies, que està obert."

Per completar el seguici cal inscriure's en una llista d'espera gestionada per la confraria. Ara mateix, hi ha més de 100 persones esperant poder-hi participar. Cap d'elles és negra.

L'Ajuntament contesta que la confraria és l'encarregada d'organitzar l'esdeveniment, i respecta el seu criteri.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut