Trump ha assegurat que la seva administració no ordenarà un confinament general, però ha afegit que el temps dirà qui mana al gener (Reuters/Carlos …
Trump ha assegurat que la seva administració no ordenarà un confinament general, però ha afegit que el temps dirà qui mana al gener (Reuters / Carlos Barria)

Recompte final als Estats Units: Biden guanya Trump per 306 vots electorals a 232

Primera compareixença de Trump en una setmana: ha assegurat que no ordenarà cap confinament general, però ha afegit "qui sap quina administració hi haurà...el temps dirà"

RedaccióActualitzat

Després de 10 dies d'agònic recompte, aquest divendres els Estats Units han donat per acabades formalment les eleccions i les televisions han acabat d'adjudicar els dos últims estats que quedaven pendents: Geòrgia i Carolina del Nord.

Al primer ha guanyat Joe Biden i al segon, Donald Trump. És el primer cop que un demòcrata guanya a Geòrgia en els últims 30 anys.

El recompte final dóna 306 vots electorals a Biden contra els 232 de Trump, curiosament la mateixa xifra que Donald Trump va obtenir davant Hillary Clinton fa 4 anys, però a la inversa.

Biden, a més, també supera Trump per 5 milions de vots arreu del país i aconsegueix recuperar els estats industrials del nord i penetrar per primer cop en dècades al sud republicà.

Les adjudicacions dels vots electorals a Geòrgia i Carolina del Nord no modifiquen els resultats de les eleccions, que ja se sabien des de fa sis dies, quan es va confirmar la victòria demòcrata a Pennsilvània.

Donald Trump ha fet una aparició davant la premsa per parlar dels progressos en la vacuna de la Covid (Reuters/Carlos Barria)
Donald Trump ha fet una aparició davant la premsa per parlar dels progressos en la vacuna de la Covid (Reuters/Carlos Barria) (Reuters / Carlos Barria)


"Qui sap quina administració hi haurà..."

Trump ha comparegut aquest divendres després de dies sense fer aparicions davant la premsa per parlar del coronavirus i els progressos en la vacuna contra la Covid. Ha anunciat que la vacuna es començarà a distribuir arreu del país a l'abril, "tret de l'estat de Nova York, perquè el governador no ho vol", segons ha dit.

També ha assegurat que la seva administració no ordenarà un confinament general. Però ha afegit que el temps dirà qui mana al gener:

"Aquesta administració no ordenarà un confinament, esperem a veure què passa en el futur... qui sap quina administració hi haurà... el temps dirà."

Ha estat el primer cop en vuit dies que l'actual president nord-americà ha fet declaracions, tot i que no ha deixat d'estar molt actiu a Twitter atiant la tesi d'un suposat frau electoral a favor del seu adversari mitjançant el vot anticipat. Una hipòtesi àmpliament desmentida per les autoritats i els mitjans i que la xarxa social ha marcat com a contingut "enganyós" cada cop que l'ha defensada.

En una altra era que no fos la de Trump, el president sortint hauria reconegut la derrota ja fa dies. Però el magnat es resisteix a fer-ho malgrat que no hi ha cap prova de frau massiu, com ell i el seu entorn denuncien.

El president està decidit a esgotar la via de tots els recursos legals, que per cert els hi estan tombant un darrere l'altre, i segueix esperonant les bases, que han convocat dissabte una gran manifestació a Washington en suport del seu líder i per denunciar el que qualifiquen de "robatori electoral".

 


 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Estats UnitsEstats UnitsTrump Joe Biden
Anar al contingut