Guipúscoa

Registrats els domicilis dels dos presumptes membres legals d'ETA detinguts ahir a Guipúscoa

La Guàrdia Civil va detenir ahir al migdia a Arrasate, a Guipúscoa, dos presumptes membres legals d'ETA, és a dir, no fitxats per la policia, que han estat identificats com a Igor Portu i Martín Sarasola. Fonts de la lluita antiterrorista van informar que en el moment de la detenció els dos joves anaven armats. Els arrestos es van fer en un dispositiu de control dels GAR, els Grups Antiterroristes de la Guàrdia Civil. L'operació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha registrat aquesta nit els domicilis dels dos presumptes membres legals d'ETA detinguts ahir a Arrasate/Mondragón, Guipúscoa, Igor Portu i Martín Sarasola, veïns de la localitat navarresa de Lesaka. Portu treballa com a tècnic de la Mancomunitat de Serveis Socials de Bortziriak-Cinco Villas, que comprèn els ajuntaments navarresos d'Arantza, Bera, Etxalar, Igantzi i Lesaka.

Les detencions es van produir passat el migdia en un control dels Grups Antiterroristes de la Guàrdia Civil en una carretera del terme municipal d'Arrasate. Precisament, durant les últimes setmanes s'han intensificat els controls de seguretat a la zona. Els dos presumptes terroristes anaven armats en el moment de la detenció. Portaven dos revòlvers embolicats en plàstic de tipus cel·lofana que els hi haurien estat subministrats "recentment", segons fonts de la lluita antiterrorista.

Aquestes dues detencions podrien estar relacionades, segons les mateixes fonts, amb la del presumpte membre d'ETA Gorka Lupiañez Mintegi, arrestat també per la Guàrdia Civil fa un mes a Berriz (Biscaia).

Anar al contingut