David Kaye, relator especial de l'ONU (ACN)

Un relator especial de l'ONU insta Espanya a retirar l'acusació de rebel·lió

Redacció Actualitzat
TEMA:
Rebel·lió

El relator especial de l'ONU per a la llibertat d'expressió insta Espanya a retirar les acusacions de rebel·lió.

L'expert de l'ONU David Kaye es mostra preocupat que els càrrecs de rebel·lió contra membres del govern Puigdemont, per actes sense violència, puguin interferir amb els drets de protesta pública i dissidència.

"Les persecucions per rebel·lió que poden conduir a llargues condemnes a presó plantegen greus riscos de dissuadir el discurs totalment legítim, fins i tot si és controvertit."

 

En un comunicat, Kaye defensa que la llibertat d'expressió és "la pedra angular" de tota societat "lliure i democràtica" i que tot continuarà "així" fins que desapareguin les controvèrsies polítiques actuals.

El relator de l'ONU veu preocupant que els càrrecs de rebel·lió per actes que "no involucren violència" puguin "interferir amb els drets de protesta pública i dissidència".

Kaye afirma que espera que Espanya desplegui les seves institucions democràtiques per fomentar espais de debat i trobi eines de diàleg i reconcialiació per afrontar la situació política actual.

"Les restriccions només han d'imposar-se quan siguin estrictament necessàries i proporcionades per protegir els interessos de l'Estat."

 

David Kaye, professor de Dret a la Universitat de Califòrnia, és relator especial de les Nacions Unides des de l'agost del 2014.
          

ARXIVAT A:
Rebel·lió Govern empresonat Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut