La rendibilitat de les Lletres del Tresor arriba al punt més alt de l'última dècada
La primera subhasta del mes de juny enfila la rendibilitat de les lletres a sis i dotze mesos fins a gairebé el 3,5%, un interès per sobre la inflació actual, el més alt des del 2012 i superior al que paguen els bancs pels dipòsits
La primera subhasta de Lletres del Tresor d'aquest mes a sis i dotze mesos ha confirmat les ganes que hi ha dels inversors per obtenir rendiments dels estalvis sense assumir pràcticament risc. La demanda gairebé ha doblat l'oferta i, al final, el Tresor ha col·locat prop de 4.000 milions d'euros de Lletres a un any amb una rendibilitat que frega el 3,5%, concretament, un 3,445%.
En el cas de les Lletres a sis mesos, l'interès ha estat una mica més baix del 3,4% (3,372%), el més alt des del juliol del 2012. Són rendiments superiors a la inflació actual que, segons l'últim IPC avançat, està en el 3,2%.
Ni les incerteses que pot provocar l'avançament de les eleccions, ni que la setmana vinent el Banc Central Europeu decideixi probablement tornar a apujar els tipus d'interès ha frenat la demanda.
El deute públic, una inversió refugi
Des de finals del 2022, les Lletres del Tresor s'han convertit en un refugi per a milers de particulars que han vist com els bancs es fan l'orni a l'hora de pagar els dipòsits. De mitjana les grans entitats espanyoles no paguen ni un 1,5 % pels dipòsits, i només augmenten la rendibilitat en cas de domiciliar la nòmina o complir altres condicions.
De moment, només han començat a pagar interessos més alts pels comptes corrents de grans empreses i institucions. Per la seva part les entitats petites i menys conegudes estan fent ofertes amb rendibilitats entre el 3% i el 4% com a estratègia per captar diners i clients.
- ARXIVAT A:
- Economia de butxaca