Els manifestants s'han concentrat davant del TSJC (ACN/Albert Cadanet)

Represaliats Postsentència demana la retirada de la Generalitat com a acusació

Una cinquantena de persones han participat en una concentració davant del TSJC a Barcelona, on s'ha llegit un manifest per denunciar la repressió en les protestes de fa un any

El col·lectiu Represaliats Postsentència demana la retirada de la Generalitat com a acusació particular d'una trentena de casos encara oberts per les protestes després de la sentència de l'1-O. 

Ho han fet en una concentració que ha aplegat una cinquantena de persones aquest diumenge a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per denunciar la repressió que van patir els manifestants en les protestes d'ara fa un any.

Diversos membres del col·lectiu han llegit un manifest on s'ha volgut posar en relleu la "voluntat de perseguir l'independentisme a qualsevol preu" i la "falta de separació" entre l'administració i el poder judicial.

 

"Som conscients que l'objectiu dels nostres empresonaments era espantar i desmobilitzar la població, obligant-la a renunciar a les seves opinions polítiques", ha expressat el Joan, un dels membres del grup.

Per altra banda, l'agrupació considera "una contradicció" que la Generalitat es personi com a acusació particular en diversos casos i que, alhora, "faci una crida a defensar el mandat popular des dels carrers". "Ho considerem una injustícia que ja no és nova", ha llegit la Paula, una de les altres membres del col·lectiu present a l'acte.

A més, Represaliats Postsentència ha criticat el tracte "denigrant" dels cossos de seguretat cap als ciutadans i la repressió policial "tenyida de racisme institucional".

El moment de la lectura del manifesta, amb una pancarta en record a Dani Gallardo (ACN/Albert Cadanet)

Finalment, també han recordat el cas de Dani Gallardo, el jove empresonat per les protestes a Madrid, al qual la Fiscalia demana sis anys de presó.

ARXIVAT A:
Procés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut