Rescaten de nit 3 excursionistes perduts a Aigüestortes mentre feien la Carros de Foc

Els han trobat al coll de Contraix passades les tres de la matinada i han passat unes hores en una tenda amb dos efectius del grup de rescat perquè feia mal temps i tenien un principi d'hipotèrmia

Els bombers han rescatat tres excursionistes que aquest diumenge a la nit es van perdre quan feien una ruta pel Parc Nacional d'Aigüestortes.

Els han trobat al coll de Contraix passades les tres de la matinada, després que el refugi on havien d'arribar a dormir donés l'alerta a quarts de deu del vespre.

A quarts de tres els bombers han sentit els excursionistes i a quarts de quatre de la matinada han arribat al punt on es trobaven, a uns 2.300 metres d'altitud. 

Han passat la nit en una tenda acompanyats de dos efectius del grup de rescat de muntanya perquè feia mal temps. Tenien un principi d'hipotèrmia i no podien seguir la marxa. A la zona havia plogut.

Aquest dilluns al matí els han evacuat en helicòpter fins al refugi. Tots tres estaven en bon estat, però estaven molt cansats, com han explicat els bombers. 

 

La ruta Carros de Foc, de refugi en refugi

Els excursionistes estaven fent la Carros de Foc, una ruta circular que uneix els 9 refugis de muntanya que hi ha al Parc Nacional d'Aigüestortes. Havien sortit del refugi Ventosa i Calvell i es desplaçaven cap al refugi Estany Llong, que és el que va donar l'alerta. 

Es van mobilitzar efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat de les bases de la Seu d'Urgell i Valls, així com una dotació de Pont de Suert. Van començar el recorregut en sentit contrari a la ruta prevista, és a dir, des del refugi d'Estany Llong on havien d'haver arribat els tres desapareguts.

ARXIVAT A:
Bombers
Anar al contingut