Al jardí d'aquesta casa situada a Westfield, a prop d'Indianapolis, Herbert Baumeister va enterrar els cossos de les seves víctimes

Resolen un crim comès fa 30 anys gràcies a la insistència de la família de la víctima

A Fox Hollow Farm, la granja de l'empresari d'Indiana Herbert Baumeister, es van localitzar més de 5.000 ossos humans el 1996, en un dels casos d'assassinats en sèrie més famosos dels Estats Units
Redacció Actualitzat
TEMA:
Estats Units

Allen Livingston va desaparèixer sense deixar rastre l'any 1993 quan tenia 27 anys. Ara, just quan fa 30 anys que la seva família va tenir notícies d'ell per darrer cop, el misteri de la seva desaparició s'ha resolt.

L'oficina del forense del comtat de Hamilton, a Indiana, ha confirmat a la família que unes restes òssies trobades al jardí de Fox Hollow Farm, la residència de l'assassí en sèrie Herbert Baumeister, corresponen a Allen. Els darrers avenços en l'ADN han permès identificar noves víctimes d'un dels assassins més terribles que hi ha hagut als Estats Units.

Herbert Baumeister, un ric home de negocis d'Indiana, casat i amb tres fills, es va suïcidar el juliol del 1996 en un parc d'Ontario, al Canadà. Ho va fer quan va saber que la policia havia escorcollat casa seva i havia trobat més de 10.000 ossos humans carbonitzats i que s'havia emès una ordre de detenció internacional.

Darrere de la imatge d'home de negocis exitós fet a si mateix i votant del Partit Republicà s'amagava un assassí perillós que havia matat almenys una vintena d'homes joves que havia conegut en bars d'ambient homosexual en la dècada dels 90. I no només això, segons sospita la policia, Herbert Baumeister seria també el conegut com "l'estrangulador de la I-70", un assassí en sèrie que va matar 11 joves i nens en la dècada dels 80 i va llançar els seus cossos en diferents punts de l'autopista interestatal I-70, que connecta Indiana i Ohio.

Durant la investigació original dels crims de Fox Hollow Farm, els forenses van extreure 11 mostres d'ADN humà, de les quals vuit, tots homes joves, van ser identificats. Però van quedar molts altres ossos dels quals no es va poder extreure ADN i no es van poder relacionar amb cap persona desapareguda.

La mare d'Allen Livingston sempre va sospitar que el seu fill va ser una de les víctimes de Fox Hollow Farm i mai ha deixat de demanar als investigadors que reobrissin el cas. La seva perseverança ha aconseguit que el cas no quedés en l'oblit i ha commogut la societat nord-americana:

 

Ara, trenta anys després de la desaparició de Livingston, els avenços en la tecnologia de l'ADN permeten identificar perfils encara que les mostres siguin incompletes o estiguin, com en aquest cas, mig cremades. Per això, els investigadors han tornat a posar-se en contacte amb les famílies de joves que van desaparèixer a l'estat Indiana en aquells anys i repetiran centenars de proves d'ADN per trobar si hi ha coincidència amb els milers de restes trobades al jardí de Baumeister.

Si, com ha passat en el cas d'Allen, es troben noves coincidències, Herbert Baumeister podria passar a ocupar un lloc destacat en el rànquing dels assassins més sanguinaris dels Estats Units.

Les restes humanes trobades a Fox Hollow Farm fa 30 anys es conserven en un magatzem de proves amb temperatura controlada al Departament d'Antropologia i Arqueologia de la Universitat d'Indianapolis. El fet que s'hagin conservat en bones condicions permetrà ara poder fer noves identificacions, resoldre crims que, com el d'Allen Livingston, ningú investigava i portar tranquil·litat a familiars de desapareguts.

 

ARXIVAT A:
Judicial Estats Units
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut