Durant anys, el misteri del mussol daurat ha captivat els buscadors de tresors
Durant anys, el misteri del mussol daurat ha captivat els buscadors de tresors (iStock/MoMorad)

Resolta després de 31 anys la recerca de l'enigmàtic tresor del "mussol daurat" a França

Milers de participants han intentat resoldre els trencaclosques de la novel·la "Rere la pista del mussol daurat" per trobar l'escultura d'or i plata de l'artista Michel Becker, valorada en uns 300.000 euros

31 anys, 5 mesos i 9 dies: és exactament el que s'ha trigat a trobar el tresor del "mussol daurat", una escultura que estava oculta en algun punt de la geografia francesa i que ha fet anar de corcoll desenes de milers de participants en un misteriós enigma durant tots aquests anys.

La història es remunta a l'any 1993, quan es va publicar la novel·la "Rere la pista del mussol daurat", de Max Valentin. A les pàgines d'aquest llibre d'endevinalles, s'hi amagaven diverses pistes per trobar un tresor ocult, valorat en uns 300.000 euros. Valentin (pseudònim de Régis Hauser) hi explicava que la primera persona que pogués resoldre aquelles pistes, es quedaria amb el premi. 

El tresor era concretament l'escultura d'un mussol, feta amb 3 quilos d'or, 7 quilos de plata i amb xips de diamant a la cara. Una peça esculpida per l'artista Michel Becker.

Durant aquests últims anys, els buscadors del cobejat tresor havien unit les seves forces per internet per mirar de resoldre l'enigma. Però han hagut de passar més de tres dècades perquè algú hagi, finalment, descobert la ubicació exacta del mussol. De moment, es desconeix la identitat de la persona que ha resolt el misteri.

 


El que sí que se sap és que Becker havia anat aportant, darrerament, noves pistes sobre la ubicació del mussol, amb l'objectiu de facilitar el desenllaç del joc, encallat en l'últim dels 12 trencaclosques que s'havien d'anar desxifrant per trobar on era el tresor.

Amb l'arquitecte intel·lectual dels enigmes Régis Hauser, ja desaparegut --l'any 2009--, el mateix Becker ha confirmat a les xarxes la troballa del mític mussol després de 31 anys assegurant primer que s'estava "verificant una solució potencialment guanyadora". Poc després, reafirmava als participants --coneguts a França com a "mussols", una comunitat d'unes 200.000 persones-- el final del joc:

"No seguiu cavant! Confirmem que la rèplica del mussol daurat va ser desenterrada ahir a la nit."

I és que Hauser i Becker van decidir enterrar una rèplica de bronze del mussol i guardar l'original en un lloc segur. Per reclamar el tresor, el jugador guanyador hauria d'enviar la rèplica juntament amb les respostes a tots els enigmes del llibre.

Ara queda per conèixer, també, quina és aquesta localització exacta de l'escultura, un dels secrets més ben guardats durant aquestes últimes dècades i que es farà pública, probablement, en els pròxims dies.

El concepte de l'enigma es va inspirar en "Masquerade", un llibre de Kit Williams de 1979, on els "jugadors" també havien de resoldre diversos problemes per trobar, en aquell cas, una llebre daurada.

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut