Seu Departament d'Economia (ccma)

Economia retira el llaç blanc de la finestra de la conselleria

La Delegació de la Generalitat a Girona també ha retirat el llaç blanc amb una franja vermella que van penjar dijous al migdia
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions 28A

El Departament d'Economia ha retirat aquest matí el llaç blanc amb el traç vermell que van penjar ahir a la finestra de la conselleria en substitució del llaç groc.

Després de l'advertència de la Junta Electoral de retirar les estelades i els llaços grocs dels edificis públics propietat de la Generalitat en període electoral, aquest dijous van canviar el llaç groc que hi havia a la finestra per un de blanc.

 

El canvi va ser la resposta a les recomanacions del síndic de greuges, que aquest dimecres aconsellava retirar els llaços grocs i les estelades "de forma excepcional" durant període electoral.

Les pancartes amb el llaç blanc encara pengen de la majoria d'edificis de la Generalitat però al llarg del matí es preveu que es vagin retirant.

La Delegació de la Generalitat a Girona ja ha retirat el llaç blanc amb una franja vermella que el dijous al migdia van penjar a la façana de l'edifici. A primera hora del matí d'aquest divendres, els treballadors l'han despenjat.

 

La iniciativa de treure el llaç ha estat dels mateixos treballadors per evitar que els Mossos hagin de venir a despenjar-lo. Alguns treballadors també havien col·locat dos llaços negres al balcó de l'edifici i també els han despenjat a primera hora.

Segons les instruccions de la Junta Electoral, a les tres de la tarda no ha de quedar cap símbol relacionat amb el suport als presos independentistes als edificis de la Generalitat

Aquest divendres, la Conselleria d'Interior té una instrucció directa de la Junta Electoral d'activar els Mossos d'Esquadra per retirar tota mena de llaços vinculats amb el suport als presos independentistes, pancartes, fotos i material divers que tingui connotacions partidistes, segons el criteri dels jutges electorals.

La Junta ha advertit el conseller Buch de responsabilitats penals si no es cumpleix.

Ahir el vespre va denunciar  el president Quim Torra a la Fiscalia en considerar que pot haver comès un delicte de desobediència en substituir els llaços grocs per altres de blancs.

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut