El formatge pesa uns 400 grams i el lot afectat té la data de consum preferent 31/12/2024 (Aesan)

Retiren un altre formatge per un brot de salmonel·la amb cinc afectats a Catalunya

El formatge Trèvol de Mas d'Eroles se suma al formatge Tou de Casa Mateu, tots dos elaborats amb la mateixa llet crua d'ovella

RedaccióActualitzat

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha ampliat l'alerta per un brot de salmonel·la que ha afectat cinc persones a Catalunya.

La setmana passada va emetre una alerta alimentària per la presència del bacteri salmonel·la de l'enteritidis en un formatge tou de Casa Mateu, a Surp, i ara l'estén a un formatge elaborat també amb llet crua d'ovella de la marca Formatgeria Mas d'Eroles, d'Adrall.

En concret, l'alerta afecta el lot 140524 del formatge cremós Trèvol, data de consum preferent per al 31 de desembre del 2024 i un pes de 400 grams.

Els productors han explicat a TV3 que havien comprat la llet d'ovella al mateix lloc, i per això mateix s'estan fent anàlisis en altres formatgeries que van comprar aquesta llet durant el juliol, perquè les peces que encara estan madurant puguin retirar-se abans que surtin a la venda.

Mas d'Eroles ha hagut de retirar gairebé un centenar de formatges, mentre que Casa Mateu ha retirat quatre lots d'uns 200 formatges cadascun.


Cal abstenir-se de consumir-lo

La informació s'ha fet arribar a les autoritats competents per tal que es verifiqui la retirada dels productes afectats. També s'ha fet arribar al Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, perquè, si escau, s'informi de l'existència d'altres possibles casos.

Segons l'AESAN, aquests productes "s'estan retirant dels canals de comercialització des de l'inici de la notificació d'alerta".

Tot i això, l'agència ha recomanat a les persones que tinguin al seu domicili els productes inclosos a l'alerta que s'abstinguin de consumir-los.

En el cas d'haver consumit aquests productes i presentar alguna simptomatologia compatible amb la salmonel·losi, principalment diarrea i/o vòmits acompanyats de febre i mal de cap, han recomanat que es vagi a un centre de salut.

ARXIVAT A:
Alimentació
Anar al contingut