Castellers de la Cova Vella en una imatge d'arxiu (ACN/Roger Segura)

Tornen els castellers a Valls en una prova pilot amb tests d'antígens i mascaretes

La Colla Vella i la Colla Joves Xiquets de Valls faran un pilar de cinc per Sant Joan en la primera actuació castellera des de l'aturada per la pandèmia
Actualitzat
TEMA:
Castellers

La plaça del Blat de Valls tornarà a viure una diada castellera per Sant Joan. El retorn de l'activitat castellera des de l'aturada forçosa a causa de la pandèmia del coronavirus serà una prova pilot en què participaran les dues colles de la ciutat, la Vella dels Xiquets de Valls i la Joves Xiquets de Valls.

El 24 de juny, les dues colles vallenques aixecaran un pilar de cinc davant l'Ajuntament de Valls. En la prova hi participaran 50 castellers de cada colla, que seran els mateixos que faran quatre assajos, els dies 4, 11, 18 i 21 de juny. Se'ls farà un test d'antígens abans de cada assaig, el dia de la diada castellera i una setmana després de l'actuació. Els assajos es faran a l'aire lliure o bé en locals ben ventilats.

Durant l'actuació, els castellers hauran de portar en tot moment una mascareta FFP2, se'ls prendrà la temperatura i s'aplicaran mesures per garantir l'higiene de mans i peus. En els pròxims dies les colles escolliran quins són els 50 castellers que faran el pilar.

 

 

 

"No és només un pilar", ha assegurat el cap de la Colla Vella, Albert Martínez, que ha dit que poder-se retrobar als assajos i a plaça suposa "un pas important que farà que tot el món casteller pugui tornar-hi". Per la seva banda, el cap de colla de la Joves, Jaume Martí, ha desitjat que l'experiència "afavoreixi tot el món casteller".

La Colla Vella i la Colla Joves han treballat un protocol amb l'Ajuntament de Valls, el Pius Hospital de Valls i l'Àrea Bàsica de Salut Valls Urbà. L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha posat el protocol a disposició de "tots els ajuntaments, colles i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya", amb la voluntat que serveixi per a la resta de colles.

Amb aquesta prova pilot, el món casteller se suma a altres àmbits que han fet el mateix els darrers mesos, com la música amb els concerts de l'Apolo i el Palau Sant Jordi; el sector de l'oci nocturn a Sitges o el de la restauració a Girona.


Públic a plaça

L'actuació castellera es farà amb públic a la plaça, tot i que seran castellers de les dues colles, asseguts amb distància de seguretat i amb control de temperatura, segons ha detallat el director mèdic del Pius Hospital, Josep Maria de Magrinyà.

Encara no se sap quanta gent podrà assistir a la diada castellera, però a banda de la plaça del Blat, també es col·locaran cadires al tram del carrer de la Cort i a la zona de la parròquia de Sant Joan annexa a la plaça.

L'espai estarà perimetrat i l'accés a la plaça es farà de manera esglaonada per quatre punts diferents, amb gel hidroalcohòlic a cada accés.

 

 

ARXIVAT A:
Castellers Desescalada Cultura popular Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut