Els líders independentistes al banc dels acusats del judici del procés
Els líders independentistes al banc dels acusats del judici del procés

Reunió al Suprem aquest dilluns per consensuar les penes del judici del procés

L'esborrany de la sentència ja està redactat: divendres 11 o dilluns 14, les dates més probables de donar-la a conèixer

RedaccióActualitzat

L'esborrany de la sentència del judici del procés ja està redactat. Falta que els jutges del Suprem acordin, amb la màxima unanimitat, les penes que demanaran i, molt probablement entre la setmana que ve i primers de la següent s'anunciarà la sentència.

El president del tribunal del judici, Manuel Marchena, ha redactat la sentència durant setmanes i ha anat presentant-lo a la resta de jutges. Ha estat una feina de "deliberació constant". Ara queda una última reunió. Serà aquest dilluns, segons han confirmat fonts judicials a TV3, i ha de servir per acabar de decidir les penes dels acusats, la qüestió més sensible d'aquesta sentència.

La reunió es fa buscant la unanimitat per no crear la sensació que al Suprem hi ha veus discordants que farien qüestionar encara més la decisió. També es deixa per al final, buscant que no hi hagi filtracions.

Quant pot durar el debat? Pot durar un dia o més, segons el que es trigui a arribar al consens. Llavors s'anunciarà la data de publicació de la sentència. Hi ha diverses possibilitats, però tot apunta que podria ser dijous 10 o divendres 11 de la setmana que ve, o bé ja el dilluns 14.


Un calendari complicat

El calendari no deixa gaire marge i es barregen altres dates. Dissabte és el Dia de la Hispanitat. Dilluns 14 hi ha la vista del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitat d'Oriol Junqueras. Dimarts 15, una altra data destacada, farà 79 anys de l'afusellament del president Lluís Companys.

 

 

I dimecres 16, farà dos anys que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart compleixen presó preventiva. Si la sentència no arriba abans, podria ser necessària una altra vista sobre la llibertat dels dos líders independentistes.

La Fiscalia demana penes pel delicte de rebel·lió - a banda dels de malversació i desobediència -, l'Advocacia de l'Estat ho situa al nivell de la sedició i les defenses en demanen l'absolució. Els debats dins del Suprem, segons apunten algunes fonts, girarien més al voltant d'una sentència per sedició que no pas per rebel·lió.

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut