Harper Nielsen estudia a l'escola Kenmore South (Facebook de Kenmore South)

Enrenou polític a Austràlia per una nena de 9 anys que s'ha negat a cantar l'himne

Harper Nielsen considera racista la cançó i per això va decidir quedar-se asseguda i en silenci
Actualitzat

Hora de cantar l'himne nacional d'Austràlia a classe. Harper Nielsen, que té 9 anys, té molt clar que no vol entonar la cançó. La considera racista, i per això decideix quedar-se asseguda i en silenci.

El preu de la protesta pacífica ha estat un càstig. Però, a més, l'acció de la nena ha causat enrenou polític. Alguns l'han aplaudit, mentre d'altres han demanat que sigui expulsada de l'escola.

Harper estudia a l'escola Kenmore South, a la ciutat australiana de Brisbane. Creu que l'himne nacional del seu país, "Endavant l'Austràlia justa", està "malament" perquè és racista, segons ha explicat a ABC News Australia:

"Quan va ser escrit, volia dir 'endavant gent blanca d'Austràlia'. [...] Quan diu que 'som joves', menysprea els aborígens australians que fa 50.000 anys més que viuen aquí."

La nena de 9 anys es va negar a entonar la melodia a classe, però l'escola va amenaçar d'expulsar-la si no es posava dreta:

"Em vaig sentir com si m'intentessin treure el meu poder i això em va fer sentir disgustada, perquè tot allò pel que lluito és equitat i igualtat per a tothom."

El pare de la nena, Mark Nielsen, està "molt orgullós" de la "valentia" que la seva filla ha demostrat i ha explicat que ella vol "conscienciar i fer que la gent pensi".

La senadora australiana Pauline Hanson ha criticat durament l'acció de Harper:

"Ens trobem davant d'una nena amb el cervell rentat. I us dic què faria jo: li donaria una puntada de peu al cul."

 

Hanson ha afegit que la nena "no té ni idea de què és la història" i ha criticat els pares de Harper per encoratjar-la a protestar contra l'himne nacional.

Però no és l'única que ha atacat la família de la petita. El ministre d'Educació i de Relacions Industrials de l'oposició a Austràlia, Jarrod Bleijie, també ho ha fet a Twitter:

"Vergonya és el que els pares haurien de tenir per haver-la utilitzat com a peó polític. Atura l'estúpida protesta i canta orgullosament l'himne nacional. Negar-se a posar-se dreta és una falta de respecte per al país i els veterans. Si continua comportant-se com una malcriada, hauria de ser expulsada."

 


La periodista australiana Georgie Gardner, en canvi, ha animat Harper per la seva "força" i el seu "caràcter", segons ABC News Australia.

Sota l'etiqueta #HarperNielsen, Twitter s'ha omplert de missatges que donen suport a la nena.

"La nena de 9 anys Harper Nielsen vol inclusió i ha estat qualificada de 'malcriada'. Això no és ser una malcriada, és ser una heroïna amb pensament crític."

 

 

"Tinc 50 anys i mai he desitjat tornar a l'escola primària, fins avui. Perquè m'hauria encantat repetir l'acte de valentia de Harper Nielsen. Harper, ets una heroïna nacional. Les meves salutacions."

 

 

"A veure si ho entenc. L'esquerra està sent acusada de fer guerres de cultura, exagerar i enfadar-se per tot, mentre que la dreta amenaça amb violència física una nena de 9 anys perquè no canta una cançó?"

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut