Richard Branson assegut en un sofà durant l'entrevista a TV3
Richard Branson és a Barcelona per presentar el seu nou creuer (CCMA)

Richard Branson, a TV3: "No hauríem d'estar finançant la guerra de Rússia contra Ucraïna"

L'empresari britànic ha parlat sobre la guerra a Ucraïna durant la presentació a Barcelona del Valiant Lady, el segon creuer de Virgin Voyages

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Òscar Armengol

Periodista de la secció d'Economia de TV3

Actualitzat

Richard Branson es mulla en el conflicte bèl·lic a Ucraïna. En una entrevista a TV3, l'empresari britànic es mostra preocupat per la dependència europea del petroli rus i assegura que "no hauríem d'estar finançant la guerra de Rússia contra Ucraïna".

I aquesta és la seva proposta: "El que crec que hauríem de fer, entre tots nosaltres, és intentar reduir el consum de carburant una mica, només entre un 2 i un 3% n'hi hauria prou." I com ho podem fer? "Potser n'hi ha prou reduint la velocitat del cotxe, abaixant un grau l'aire condicionat o la calefacció..."

"I això permetria --segons el fundador del grup Virgin-- estalviar prou carburant per assegurar-nos que no n'haguéssim de comprar a Rússia."

Branson fa aquesta afirmació durant la seva visita a Barcelona, on ha vingut a presentar el Valiant Lady, el segon creuer de Virgin Voyages. Igual que el primer, és una aposta pel model de negoci "adults only", és a dir, només admet passatgers adults. No té bufet lliure, i té restaurants i espectacles qualificats de "sofisticats".

El Valiant Lady és un creuer de mida mitjana, amb una capacitat per a uns 2.700 passatgers. Amb Barcelona com a port base, farà rutes pel Mediterrani fins a la pròxima tardor.

Sobre l'evolució de la guerra, Branson diu:

"Els ucraïnesos estan demostrant que són uns grans lluitadors i que lluitaran pel seu país. I al final jo crec que guanyaran."

Després de dos anys gairebé del tot aturat per la pandèmia, el negoci dels creuers s'està reprenent amb força. Però tampoc falten les veus crítiques amb les emissions que generen aquests vaixells. L'empresari britànic Richard Branson assegura que el seu màxim repte hauria de ser que els seus creuers siguin els més respectuosos amb el medi ambient.

"Com que els nostres vaixells són tan nous, podem fer que siguin els més respectuosos amb el medi ambient del mercat", afirma Branson.

"Estic convençut que en els pròxims anys nosaltres i altra gent ho podem fer millor: el nostre repte màxim seria assegurar-nos que qualsevol combustible que s'utilitzi sigui net."


Virgin: d'una botiga de discos a 60.000 treballadors

És una de les qüestions d'actualitat que el multimilionari no defuig en l'entrevista a què se sotmet dins una cabina del nou creuer de Virgin Voyages. Aquesta és una de les més 40 empreses del grup Virgin, que té presència a 35 països i que dona feina a 60.000 treballadors.

Una botiga de discos al centre de Londres i una discogràfica amb un número u en vendes --l'àlbum "Tubular bells", de Mike Olfield-- van ser l'origen, ja fa cinquanta anys, de la carrera de Richard Branson. Segons la revista Forbes, la seva fortuna supera els 5.700 milions de dòlars.

I ni la caiguda de les criptomonedes fa que perdi la fe en el bitcoin:

"En les inversions, el moment de comprar és quan els mercats s'enfonsen."

L'any passat, just abans de fer els 71 anys, Branson va agafar avantatge en la cursa espacial que manté amb dos multimilionaris més, Jeff Bezos i Elon Musk. Ara diu que a principis de l'any que ve la seva companyia, Virgin Galactic, ja començarà a agafar passatgers per fer turisme sota les estrelles.

I ell mateix ja té dates per tornar a posar-se en òrbita: "He comprat un bitllet per pujar-hi pel meu 80, 90 i 100 aniversari. I si tot va bé, quan en faci 80 m'hi enduré també els meus nets."

ARXIVAT A:
Empresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut