Rigol, Benach i Gispert demanen l'indult per a Forcadell, com a expresidents del Parlament

Actualitzat

Els expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert han presentat una sol·licitud d'indult per a la també expresidenta de la cambra catalana Carme Forcadell, a la presó per la seva implicació en el procés.

Els tres han anunciat avui, dilluns, la petició de l'indult en una roda de premsa al Parlament, on han precisat que Forcadell està assabentada de la sol·licitud que han presentat tots ells "com a expresidents del Parlament".

Aquesta iniciativa la pot presentar qualsevol ciutadà, però, segons Joan Rigol, ho fan els tres expresidents des del "sentit institucional" que dona haver estat en aquest càrrec i pel fet que Forcadell fa més de dos anys que és a la presó.

Forcadell, durant el judici al Tribunal Suprem
 

Tots tres han destacat que Forcadell va actuar complint el reglament del Parlament i l'Estatut d'Autonomia "quan va donar veu als parlamentaris per debatre una qüestió tan rellevant com la independència de Catalunya".

Joan Rigol ha fet esment de les declaracions de membres del govern espanyol en el sentit que les reivindicacions nacionalistes són "jocs florals".

"Carme Forcadell sempre ha mostrat un civisme actiu --ha declarat Rigol-- dins del marc de la democràcia. A més, el poble català s'ha defensat sempre pacíficament; per tant, l'arrogància del govern espanyol davant aquesta qüestió clau és una irresponsabilitat política."

Pla tancat de l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, sortint de la presó de Was-Ras després d'obtenir el tercer grau penitenciari. Imatge del 17 de juliol de 2020. (Horitzontal)
 

 

Tots tres expresidents han insistit a assenyalar que el que volen és l'amnistia, però han destacat la dificultat que comporta que sigui una majoria a les Corts qui hagi d'aprovar-ho.

L'indult, en canvi, el pot aprovar el govern, no es necessita la majoria parlamentària que requereix l'amnistia. El Consell de Ministres és l'encarregat de resoldre la petició d'indult i té el termini d'un any per fer-ho.

ARXIVAT A:
Carme ForcadellJudici procés
Anar al contingut