Pla general de la Plaça del Monestir de Ripoll on s'han concentrat milers de persones aquest dissabte 26 d'agost de 2017. (Horitzontal)
Pla general de la Plaça del Monestir de Ripoll on s'han concentrat milers de persones aquest dissabte 26 d'agost de 2017. (Horitzontal)

Ripoll vol assistir a la comissió del Congrés on el CNI informarà de l'imam Es-Satti

L'Ajuntament, que ha aprovat la proposta al pla, s'ha posat en contacte amb les alcaldesses de Barcelona i Cambrils perquè s'hi afegeixin

Actualitzat

L'Ajuntament de Ripoll vol estar present a la reunió de la comissió d'afers secrets del Congrés dels Diputats, on el director del Centre Nacional d'Intel·ligència, Félix Sanz Roldán, s'ha d'explicar sobre la vinculació de les policies espanyoles amb l'imam de Ripoll, que va idear els atemptats de Barcelona i Cambrils. El consistori demana explicacions i vol que es depurin responsabilitats per la falta d'informació sobre la perillositat d'Abdelbaki es-Satti.


El consistori denuncia el fet que, segons el que s'ha sabut a les últimes setmanes, la policia espanyola hi havia tingut relació i havia anat a Ripoll diverses vegades sense que les autoritats catalanes ho sabessin.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, considera que aquesta ocultació d'informació és "molt greu i indignant".

"El nivell de conspiració és que hi havia una part que coneixia exactament les activitats i els vincles d'aquesta persona i n'estava fent seguiment. I per l'altra part els cossos de seguretat catalans, el Departament d'Interior i l'Ajuntament de Ripoll no teníem cap coneixement de l'activisme o l'activitat prèvia d'aquesta persona."

 

 

També denuncien que durant la junta de seguretat que es va fer el 4 de setembre a Ripoll amb caràcter extraordinari, on hi havia representants dels cossos policials, la Generalitat i el govern espanyol, "res de la informació que ha anat apareixent als mitjans es va manifestar en dita reunió, tot i suposar que alguns membres assistents n'eren coneixedors".

 

 

La junta de govern municipal va portar ahir al ple una moció en la qual reclama tota la informació i les dimissions que corresponguin i s'ha posat en contacte amb les alcaldesses de Barcelona i Cambrils perquè reclamin també ser al Congrés quan comparegui el director del CNI el 19 de desembre.

El ple de l'Ajuntament de Barcelona va demanar la setmana passada explicacions per la relació del CNI amb l'imam de Ripoll amb l'aprovació d'una moció del partit Demòcrata amb el suport d'ERC.

 

ARXIVAT A:
Terrorisme
Anar al contingut