Robert de Niro, contundent contra Trump a la gala dels Tonys (Reuters)
Robert de Niro, contundent contra Trump a la gala dels Tonys (Reuters)

Robert de Niro, contundent en els premis Tony de teatre: "Fuck Trump"

La cadena CBS censura la paraula a la retransmissió televisiva dels premis Tony de teatre

Juli RodésActualitzat

L'actor Robert de Niro, un dels més respectats dels Estats Units, ha deixat clara la seva oposició frontal a l'actual president del país, Donald Trump.

De Niro ha intervingut en la gala dels premis Tony, considerats els Oscars del teatre, per presentar un premi concedit a Bruce Springsteen per l'actuació íntima que va fer en un teatre de Broadway.

Abans de pronunciar el discurs que tenia preparat, De Niro, sense més preàmbuls, ha deixat anar això:

"Ara diré una cosa. Que et fotin, Trump."

Les paraules de De Niro han aixecat una gran ovació dels assistents a la gala, que s'ha fet al Radio City Music Hall de Nova York. Alguns fins i tot s'han posat drets.

 

Els milions d'espectadors que seguien la gala per televisió, en canvi, no han pogut sentir el renec pronunciat per De Niro -la paraula "fuck", considerada ofensiva per moltes persones-, perquè la cadena CBS, que feia la retransmissió, l'ha tapada amb un so de xiulet.

En un comunicat, la CBS ha explicat que "els comentaris del senyor De Niro no eren al guió i van ser inesperats. El llenguatge ofensiu ha estat esborrat de l'emissió".

 

Aquest moment de la gala dels Tony de seguida s'ha convertit en viral a la xarxa, per on també circulen versions sense censurar.

L'actor ha tancat el seu atac verbal al president nord-americà repetint la paraula també coneguda com la "bomba F":

"Ja no és 'fora Trump'. Ara és 'que et fotin, Trump'".

Tot seguit, De Niro ja s'ha adreçat a Springsteen, amb una referència implícita a Trump:

"Bruce, tu pots sacsejar aquest lloc com ningú. I, més important en aquests temps incerts, tu sacseges el vot, lluitant sempre -amb les teves pròpies paraules- per la veritat, la transparència i la integritat del govern. I, noi, com ho necessitem, ara."

Aquesta no és la primera vegada que De Niro expressa en públic el seu rebuig a Trump, però sí la primera que ho fa en un acte amb tanta audiència com el lliurament dels premis Tony, que l'any passat va tenir una audiència de sis milions de persones.

Harry Potter, entre les obres més premiades

L'obra "Harry Potter i el nen maleït", que J.K. Rowling situa 19 anys després de l'últim llibre sobre el nen amb poders màgics, ha guanyat sis Tonys, entre els quals millor obra i millor director.

La gran guanyadora, però -i la gran sorpresa de la nit-, va ser "The Band's Visit", que explica la peripècia d'una banda de músics de la policia egípcia atrapada en una petita ciutat israeliana enmig del desert.

 

Va guanyar 10 dels 11 premis als quals estava nominada, inclosos els de millor comèdia musical, diversos premis d'interpretació i també al Millor llibret, de Tony Kushner.

Kushner, autor d'"Àngels a Amèrica", també es va referir a la situació política; recordant que falten 21 setmanes per a les eleccions al Congrés de mitja legislatura, va dir que queden "21 setmanes per salvar la nostra democràcia".

ARXIVAT A:
TeatreEstats UnitsCinemaTrump
Anar al contingut