Margarita Robles, ministra de Defensa del govern espanyol
Margarita Robles ha parlat a "El suplement" (EFE)

Robles: "El coronavirus no és un problema de Madrid o Catalunya, és de persones"

Roger Escapa li ha preguntat a la ministra de Defensa per què no es confina Madrid com sí que s'ha fet en regions d'altres països que tenen zones amb més casos de coronavirus

RedaccióActualitzat

La ministra de Defensa, Margarita Robles, assegura que amb el decret de l'estat d'alarma les entrades i sortides de Madrid "estan absolutament limitades i restringides". En una entrevista al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, ha assegurat que, en comparació amb altres regions que es van aïllar, com Wuhan a la Xina o la Llombardia a Itàlia, "cada país té els seus experts".

Pel que fa el cas de Madrid, on hi ha el nombre més gran d'afectats per coronavirus de tot Espanya, la ministra ha dit que les possibles sortides i entrades estan absolutament limitades i restringides als casos que marca el decret.

"No és un problema de Madrid, Barcelona, Catalunya o Galícia. Això és un problema de persones que hem de protegir."

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha justificat una "coordinació única" per evitar la dispersió de decisions i que hi hagi un diferent tractament de la situació.

"Que ningú entengui cap altra cosa. S'ha fet en altres països, es busca un tractament unitari i això és el que ha mogut el govern i això és l'únic que ens ha d'importar a tots."

Robles ha insistit que "no és el moment de la política", sinó de la salut.

Ha remarcat que no hi pot haver diferències en l'atenció hospitalària o en la realització de proves mèdiques en funció de les comunitats.

"Hi ha d'haver un sol punt de vista pel que fa a l'atenció hospitalària."

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
Anar al contingut