Roger Español després de declarar al Jutjat d'Instrucció 7 de Barcelona (ACN)

Roger Español declara per l'1-O: "Van disparar amb l''¡A por ellos!' ficat al cap"

Español també ha estat citat en condició d'investigat per, presumptament, haver llançat una tanca: "No tenia cap intenció de fer mal a ningú"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

Roger Español, que va perdre la visió d'un ull l'1-O, ha estat citat al Jutjat d'Instrucció 7 de Barcelona per declarar en la doble condició: víctima i investigat. Aquest divendres, també han passat per aquest jutjat, que investiga les càrregues de l'1-O, cinc policies que van actuar a l'escola Ramon Llull i que declaren com a testimonis. Roger Español és víctima després que va resultar ferit greu aquell dia, però també ha declarat com a acusat d'haver agredit un agent de la policia llançant-li una tanca.

A la sortida, Español ha explicat que la seva declaració davant del jutge s'ha centrat en el moment que va rebre l'impacte de la bala de goma i a defensar que "no tenia cap intenció de fer mal a ningú".

"La meva intenció sempre va ser intentar obstaculitzar el pas de les furgonetes i en cap moment lesionar a ningú; a cap policia ni a ningú que hi hagués per allà. Tenia la idea que un minut més que estiguessin allà entretingudes (les furgonetes) seria un minut menys que podien estar a una altra escola fent exactament el mateix."

Respecte al moment de l'impacte, ha afirmat que quan el van ferir "no hi havia cap motiu" per seguir disparant bales de goma i que la Policia ho va fer "amb l''¡A por ellos!' al cap".

"En aquell moment, no hi havia cap motiu per seguir disperant pilotes de goma i, tot i això, van seguir disparant. Sempre he dit que ho feien amb l''¡A por ellos!' ficat al cap."

Davant el jutge, ha intentat narrar amb tota mena de detalls com va passar la seva lesió, alhora que ha recordat que l'ús d'aquest tipus de projectils policials està prohibit a Catalunya des del 2014.


Torra i Borràs li donen suport

Un centenar de persones s'han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia per donar suport a Español.


El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat per la consellera de Cultura, Laura Borràs, s'ha abraçat amb Roger Español abans que entrés a l'edifici judicial. Torra li ha fet explícit que "no estàs sol".


Hi han assistit el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, diversos diputats de JxCat al Parlament, com Aurora Madaula i Anna Tarrés, el diputat de la CUP Carles Riera i l'exdiputada cupaire Gabriela Serra, i l'exdiputat de JxSí Eduardo Reyes.

També hi ha acudit el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, que ha expressat que fan costat a Español i a "totes les persones represaliades l'1-O" per haver volgut exercir un dret fonamental.


Mauri ha demanat a la ciutadania que surti al carrer per expressar el suport als presos polítics i per mostrar la seva voluntat de "seguir lluitant i exercint drets fonamentals".

ARXIVAT A:
Procés català Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut