Barcelona

Romeva descarta noves eleccions i assegura: "Ens cal tant i ens convé tant que ens posarem d'acord"

"No estem esperant a les eleccions del 20-D per trobar l'acord, no respon a la realitat, tenim un mandat per fer un estat"

RedaccióActualitzat

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, està convençut que hi haurà acord perquè "hi ha voluntat per part de tothom que vagi bé i vagi ràpid".

"Ens cal tant i ens convé tant que ens posarem d'acord"

Romeva ha descartat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" unes eleccions:

"Descarto unes noves eleccions, no treballo en aquest escenari."

Després d'assegurar que el que passi a les eleccions generals no condiciona les converses, el cap de llista de JxS ha dit que la voluntat és posar-se d'acord en "qüestió de dies" i que no cal esgotar terminis.

"No estem esperant a les eleccions del 20-D per trobar l'acord, no respon a la realitat, tenim un mandat per fer un estat."

Romeva ha destacat que " tenim un mandat democràtic que avala la proposta que Catalunya sigui un estat" que "hem de respectar i respondre-hi" i la manera de fer-ho és "parlant-ne". En aquest sentit, ha assegurat que hi ha "molt espai compartit com el què, el com i el quan". En tot cas, admet que encara "hi ha molt trajecte a fer", però "l'estem fent per arribar a un acord".

Per líder de JxS, les diferències econòmiques a Junts pel Sí ja "són abismals en molts casos", però insisteix que aquest no és "el problema", perquè "fins que no tinguem estructures d'estat no podrem fer res". Tot i això, admet que les "diferències econòmiques hi són i en un marc normal aniríem amb projectes diferents". Per això, fa una crida a la unitat:

"Si no construïm un nou marc entre tots, no ens en sortirem."

En qualsevol cas, els punts de discrepància amb la CUP "no em preocupen i no m'interessa trobar-los", i destaca:

"Estem clarament d'acord amb la CUP que cal iniciar un mandat amb un pla de xoc social incontestable, que aquest procés és irreversible i tenim clar que ha d'anar cap a la construcció d'un estat i d'una república".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut