Peral, en una de les sessions del judici per l'assassinat de la seva exparella (EFE)

Rosa Peral demana a Netflix 30 milions per haver vulnerat els seus drets i els de la seva filla

L'expolicia demana que la seva filla cobri un euro per cada hora que s'ha reproduït "El cuerpo en llamas", la sèrie sobre el crim de la Guàrdia Urbana

Redacció/AgènciesActualitzat

L'expolicia Rosa Peral, condemnada a 25 anys per assassinat en l'anomenat crim de la Guàrdia Urbana, reclama a Netflix i a Arcadia Motion Pictures prop de 30 milions d'euros per vulneració dels seus drets i els de la seva filla a la sèrie "El cuerpo en llamas".

La demanda presentada per l'exagent de la policia municipal de Barcelona davant el jutjat de primera instància de Vilanova i la Geltrú afirma que Netflix i la productora Arcadia han vulnerat els drets a l'honor, a la pròpia imatge i a la intimitat tant d'ella com de la seva filla, a qui diu que s'ha fet mal psicològicament.

En concret, l'expolicia demana 26,5 milions d'euros per a la filla --1 euro per cada hora que s'ha reproduït la sèrie a la plataforma-- i 2.600.000 euros per a ella --10 cèntims per hora--, "per la imatge que se'n dona com a mare negligent i violenta". La notícia l'ha avançat El Periódico i l'ha confirmat la lletrada de Rosa Peral, Núria González.

La demanda afirma que la sèrie va més enllà dels fets provats en la sentència, malgrat que la ficció sosté que està basada en fets reals.

"Protagonista involuntària"

Segons la demanda, Peral s'ha convertit en protagonista involuntària d'una sèrie en què apareix encarnada per Úrsula Corberó, actriu que hi guarda una semblança, cosa que fa que sigui "totalment reconeixible i identificable per a l'espectador".

També recorda que no va cedir mai els seus drets d'imatge ni va donar consentiment perquè s'interpretés una de les seves filles, que és menor d'edat.

A l'abril, la secció 19a de l'Audiència de Barcelona va estimar el recurs de Peral contra el jutjat de Vilanova i la Geltrú. Segons el jutjat de Barcelona, la demanda que va presentar l'expolicia perquè se suspengués cautelarment l'estrena de la sèrie s'havia d'haver tramitat, però el jutjat la va desestimar perquè no havia presentat el dipòsit que es requeria per plantejar accions judicials d'aquest tipus.

Peral va al·legar que no l'havia pagat perquè és a la presó i té pendent de pagar 800.000 euros d'indemnització per l'assassinat de la seva exparella, també agent del cos i que va matar amb un company amb qui conformava un triangle amorós.

ARXIVAT A:
PolicialTelevisió
Anar al contingut