Roures, sorprès pel "baix nivell intel·lectual" de l'informe que l'involucra en l'1-O

Roures diu en una entrevista al programa "Més 324"que les explicacions que el vinculen amb el procés sobiranista tenen a veure amb el documental "Las cloacas de Interior"

Actualitzat

El president de Mediapro, Jaume Roures, ha assegurat que "no hi ha arguments" per vincular-lo amb l'organització del referèndum i s'ha mostrat "sorprès pel baix nivell intel·lectual" de l'informe de la Guàrdia Civil que l'acusa de ser integrant del comitè executiu estratègic per organitzar-lo.

"M'ha sorprès el baix nivell intel·lectual de la gent que ha fet l'informe, perquè fan unes connexions i unes explicacions que ni els nens petits farien."

En una entrevista al programa "Més 324", Roures ha assegurat que el vinculen amb el procés sobiranista perquè va produir el documental "Las cloacas de Interior".

A "El matí de Catalunya Ràdio", ha dit, de fet, que està pagant haver fet documentals incòmodes:

"Estem pagant el documental aquest sobre les clavegueres de l'estat perquè allà posàvem en evidència policies paral·leles, estructures a la judicatura paral·leles... Crec que quedava bastant demostrat el paper de certs mitjans de comunicació de Madrid".

 

 

El productor i empresari audiovisual assegura que no hi ha arguments, que es basa en suposicions i que no coneix Josep Maria Jové.

"D'arguments, no n'hi ha. Les explicacions que dona la Guàrdia Civil per implicar-me a mi i Mediapro, de retruc és que, com que la Generalitat estava molt preocupada pel tema de la comunicació, hi ha tres trucades: la primera és al senyor Jové, que no conec; que li truca el Sergi Sol i li diu que li digui al Turull que s'ha de fer un documental  sobre el tema. Diu: 'Es tractava d'un documental que havia de fer aquest senyor.' I diu: 'Possiblement en referència a Jaume Roures'... O la tia perica."

Sobre el centre de premsa que es va habilitar a Mediapro pel referèndum, ha dit que s'hi van fer rodes de premsa d'altres institucions i partits i que l'aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va fer totes les seves compareixences al Palau de la Generalitat.

Roures ha apuntat també que els informes de la Guàrdia Civil que s'han fet públics les últimes hores busquen culpables, diu, de la inoperància de l'Estat i ha assegurat què el preocupa de la situació política actual.

"El que m'amoïna és que estem en una situació on s'incrima la gent sense cap mena de prova, es condemna gent que fa acudits...".

 

 

Roures ha respost així a l'informe de la Guàrdia Civil sobre la preparació del referèndum de l'1 d'octubre en què es considera que el fundador del grup de comunicació Mediapro va ser integrant del "comitè executiu" estratègic per organitzar-lo.

Al document se'l menciona diverses vegades. El seu nom surt, per exemple, en una trucada intervinguda el 7 d'agost entre l'editor i director de campanya de Junts pel Sí, Oriol Soler, i el secretari general d'Oriol Junqueras al govern de la Generalitat, Josep Maria Jové. En aquesta trucada el primer comunica al segon que s'han de veure perquè "necessita saber dues coses", i que unes hores més tard havia de parlar amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i també amb "Roures".

Els investigadors judicials afegeixen que, "a parer seu", s'està referint al "fundador de Mediapro". També llancen la hipòtesi que, en una trucada prèvia de Jové amb Sergi Sol, responsable de comunicació d'ERC, el primer s'havia referit a Soler com "El Pelat" i a Roures com "L'Avi".

En les trucades es parla de la preparació d'un documental, i els agents llancen una altra hipòtesi: que sigui el que va produir Mediapro sobre el referèndum.

 

"Las cloacas de Interior"

El documental al qual es refereix Jaume Roures és "Las cloacas de Interior", el "Sense ficció" que va obtenir un resultat històric d'audiència en què es destapava per primera vegada un entorn d'il·legalitats i de corrupció en el sí del Ministeri de l'Interior

El treball, produit i dirigit per ell mateix amb guió de Jaume Grau, recull el testimoni de quatre policies que parlen, per primer cop, davant d'una càmera i permeten comprendre l'abast de l'entramat d'il·legalitats.

Es pren el cas Trias com a punt de partida, aprofitant que surt esmentat a les converses entre l'exministre Jorge Fernández i Daniel de Alfonso, i es va estirant el fil per acabar desvelant el "modus operandi" de la guerra bruta de l'Estat en molts altres casos, com el de la trama d'espionatge dins del PP de la Comunitat de Madrid o l'informe PISA sobre el finançament de Podem.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut