Rovira diu que si el diàleg fracassa caldrà un nou "embat democràtic amb l'Estat"

La secretària general d'ERC es mostra escèptica amb la taula de diàleg i diu que el partit "farà pivotar la legislatura espanyola" al voltant de la negociació

Felip GordilloActualitzat

Una legislatura lligada al diàleg que, si fracassa, desembocarà en un nou "embat democràtic". La secretària general d'ERC, Marta Rovira, dibuixa des de Ginebra com veu el futur polític del país. En una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, assegura que és "la primera escèptica" amb la taula de diàleg amb el govern espanyol, però considera que se li ha de donar una oportunitat.

La secretària general d'Esquerra Republicana avisa el PSOE que el diàleg no pot ser etern i reclama resultats concrets abans que acabi la legislatura espanyola. Des de l'exili, Rovira no només demana als socialistes sinó que avisa que ERC modularà la legislatura en funció d'aquests resultats:

"Esquerra farà pivotar la legislatura espanyola i el seu suport al seu govern espanyol en funció d'aquesta taula de negociació al conflicte"

Com ho farà? Marta Rovira lliga tota l'activitat legislativa al dialèg. Assegura que "això ho implica tot", inclosos els pressupostos generals de l'Estat: "Si hem de parlar de pressupostos el govern espanyol ha de començar a fer passos assumint el conflicte polític i la seva resolució."

Però què passa si, malgrat tot, el diàleg fracassa? Marta Rovira creu que llavors tocarà un nou "embat democràtic amb l'Estat".

"Acompanyar-la cap a tornar a fer un embat democràtic amb l'Estat."

Marta Rovira assegura que el que "té ganes de fer Esquerra" és "acompanyar un munt de gent que encara creien que l'única via possible era un diàleg amb un govern d'esquerres" cap a aquest embat.

 

Abans, però, s'ha de donar una oportunitat a la negociació. La secretària general d'ERC creu que és el que toca, però reconeix que és molt escèptica i fins i tot admet que el diàleg podria ser una "enganyifa", un adjectiu que va fer servir Clara Ponsatí en l'acte del Consell per la República a Perpinyà.

"Quan algú ens diu que és una enganyifa, nosaltres diem que probablement ho és."

Rovira argumenta que és complicat que el govern espanyol tingui "prou marge de maniobra per canviar les seves posicions polítiques de la nit al dia". Insisteix que a Esquerra són "els primers escèptics".

 

Marta Rovira i el director d'
Marta Rovira i el director d'"El suplement" passegen pel centre de Ginebra, a Suïssa

 

La investidura fallida de Puigdemont

Des de Ginebra, Marta Rovira ha tornat a revindicar la figura del president Carles Puigdemont i diu que en la seva investidura fallida, al gener de 2018, van haver-se d'adaptar a la situació:

"- Quim Torra ha estat un bon president de la Generalitat?
- El president de la Generalitat hauria d'haver estat qui va sortir elegit com a tal a les eleccions del 21 de desembre...
- Carles Puigdemont?
- Era el president Puigdemont.
- Diran que Roger Torrent no el va voler investir.
- Sí, clar. Hem hagut de fer el que hem hagut de fer, que és adaptar-nos a la situació. I aquesta és la premissa que ha intentat explicar Esquerra aquestes últimes setmanes. Nosaltres hem de saber en quin moment estem en cada moment per no perdre-ho absolutament tot."

 

ARXIVAT A:
Marta RoviraERCProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut