Marta Rovira, en una imatge d'arxiu al Parlament (ACN)
Marta Rovira, en una imatge d'arxiu al Parlament (ACN)
Ginebra

Rovira revela que és a Ginebra i que està "a disposició de les autoritats suïsses"

Actualitzat

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha confirmat que, des que va marxar del país el 23 de març, és a Suïssa. En una entrevista al diari suís "Le Temps", Rovira revela que és a Ginebra, la mateixa ciutat on, des de fa setmanes, viu l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

En la primera entrevista que concedeix des que va marxar de Catalunya, la número dos d'Esquerra explica que ha anat a Suïssa per protegir-se de la "persecució política contra ella i la seva família" perquè considera que "no podia tenir un judici just".

A més, assegura que, si s'hagués presentat al Tribunal Suprem, ara estaria "entre reixes", com els altres polítics sobiranistes que van anar a declarar-hi. Tanmateix, apunta que, des que va arribar al país helvètic, s'ha posat "a disposició" de les autoritats suïsses:

"Des de la meva arribada, per mitjà del meu advocat, em vaig posar a disposició de les autoritats suïsses"

Rovira diu que la seva decisió és personal perquè a Catalunya vivia "en una presó interior" on no es podia expressar lliurement. En l'entrevista, assegura que la policia la "seguia constantment al carrer i estava sota pressió i rebia amenaces".

 

 

No descarta demanar asil polític

Rovira afegeix també que està buscant feina al país helvètic i que no descarta demanar asil polític, tot i que, per ara, no s'ho planteja.

"Si en sentís la necessitat, demanaria asil, però aquest no és el cas en aquest moment"

Per Rovira, "el 80% dels catalans estan d'acord en l'organització d'un referèndum" i espera que Catalunya "pugui seguir els exemples pacífics d'Escòcia, el Quebec i, aviat, de Nova Caledònia".

La secretària general dels republicans, que no pensa deixar el càrrec, assenyala que tornar a Espanya "és una decisió a llarg termini" i explica que, quan acabi el curs escolar, se li uniran el seu marit i la seva filla.
 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatMarta Rovira
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut