La secretrària general d'ERC, Marta Rovira, al Consell Nacional d'Esquerra
La secretrària general d'ERC, Marta Rovira, al Consell Nacional d'Esquerra (Jordi Bataller / ACN)

Rovira va alertar de maniobres de Junqueras per salvar càrrecs d'ERC al govern Illa

La secretària general d'Esquerra va denunciar en els òrgans de direcció moviments i trucades de l'expresident del partit per falcar els seus fidels a l'executiu del PSC, tot i que l'entorn de Junqueras ho nega

Albert PratActualitzat

La crisi interna a les files d'Esquerra Republicana escala un grau més cada dia que passa. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, la secretària general del partit, Marta Rovira, va esclatar a l'últim Consell Nacional, el 21 de setembre, per alertar que Oriol Junqueras estava fent maniobres de sotamà per mantenir càrrecs de la seva confiança al nou govern, en contra del que havia decidit la direcció dels republicans.

La discussió davant dels màxims òrgans d'Esquerra va ser a porta tancada. Rovira va explicar que havia detectat gestions de l'expresident amb el PSC per mirar de salvar gent d'Esquerra i trucades a determinades persones afins per demanar-los paciència fins al 30 de novembre, el dia que ell espera tornar a dirigir el partit i, per tant, tenir més marge per conservar-los el lloc. L'entorn de Junqueras nega en rodó aquesta operació.

Davant d'aquesta situació, l'exconseller dels republicans Xavier Vendrell ha sigut un dels militants que ha pressionat perquè se li obri un expedient intern. El mateix Vendrell ho va revelar dimarts en una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio", però la direcció d'Esquerra confirma que Rovira ha frenat la investigació per evitar que la tensió escali encara més.
 

Tres càrrecs d'Esquerra han demanat, per ara, quedar-se al govern

Segons el govern del PSC, encara hi ha gairebé una cinquantena de dirigents de l'època Aragonès que continuen treballant al nou executiu. N'hi ha tres que han fet arribar el seu cas concret a Marta Rovira.

Al·leguen que no poden plegar d'avui per a demà perquè estan fent projectes que necessitaven deixar enllestits. Dilluns, la direcció dels republicans els va analitzar un per un però, de moment, descarta revelar la seva identitat.

La secretària general del partit, Marta Rovira, els ha deixat marge perquè es faci un relleu tranquil, però davant la resta de la cúpula va deixar clar que més aviat que tard han de plegar.

Segons diverses fonts presents a la sala, va cridar l'atenció que, en aquest punt, almenys dos membres de la direcció, de la confiança de Junqueras i que segueixen treballant per al govern del PSC, van guardar silenci.

ARXIVAT A:
ERCOriol JunquerasMarta Rovira
Anar al contingut