Madrid

Rubalcaba ressalta la capacitat de "diàleg" i "concòrdia" de Suárez

El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, l'ha qualificat d'home de "conviccions" i de "coratge". "Va saber unir qui des de posicions polítiques diferents compartia un compromís per la llibertat i el ferm compromís de construir una Espanya on tothom hi cabés", ha afegit sobre l'expresident espanyol.

RedaccióActualitzat

El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha comparegut a quarts de sis de la tarda per valorar la figura d'Adolfo Suárez poc després de la seva mort. Com molts altres, Rubalcaba n'ha ressaltat la capacitat de "diàleg" i "concòrdia", i ha enviat un calorós missatge de condol a la família. Pel líder de l'oposició, Suárez va tenir sempre "un ferm compromís amb la llibertat, la democràcia i l'ordre constitucional".

L'ha qualificat d'home de "conviccions" i de "coratge". "Va saber unir qui des de posicions polítiques diferents compartia un compromís per la llibertat i el ferm compromís de construir una Espanya on tothom cabés", ha afegit sobre l'expresident espanyol.


Rubalcaba ha lamentat, també, que "una cruel malaltia li ha impedit sentir com dia a dia creixia el reconeixement dels espanyols cap a la seva tasca.

Zapatero demana un homenatge a Suárez perquè "s'ho mereix ell i l'Espanya de la democràcia"

L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha estat un dels primers a reaccionar a la mort d'Adolfo Suárez. Zapatero ha demanat un homenatge "sincer i unànime" a Suárez perquè, segons ha dit, "s'ho mereix ell i també s'ho mereix l'Espanya de la democràcia".

També ha assenyalat que en un moment com aquest, "més que mai", el país ha de reconèixer que la Transició "va ser un gran exemple col·lectiu, un gran exemple per al món", i que "aquesta fita només s'entén a partir de l'actitud d'Adolfo Suárez, del seu afany de concòrdia, de la seva determinació i de la seva valentia", ha reblat Zapatero.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut