Rumsfeld adverteix que la divisió de l'OTAN no retardarà el possible atac a l'Iraq
Les divergències al voltant d'una possible guerra a l'Iraq continuen, ara en el si de l'OTAN, que viu una crisi interna sense precedents. Durant la reunió del Consell Atlàntic que s'ha fet a Brussel·les, Alemanya s'ha unit al veto de França i Bèlgica. Aquests tres països han bloquejat la protecció del territori turc en cas d'un atac a l'Iraq. Mentrestant, Turquia ha invocat l'article 4 del Tractat de l'Atlàntic Nord dient que se sent amenaçada per la situació. Des dels Estats Units ja ha arribat una resposta. El secretari de Defensa nord-americà, Donald Rumsfeld, ha afirmat que el veto d'aquests països no endarrerirà els possibles plans d'atac dels Estats Units.
El Consell Atlàntic, el màxim òrgan de decisió de l'OTAN, ha vist com Bèlgica, França i Alemanya feien pinya per vetar les demandes dels Estats Units per protegir Turquia en el cas d'un hipotètic atac de l'Iraq.
Davant del fracàs d'una posició consensuada dels països aliats sobre l'eventual desplegament de tropes a Turquia, el secretari general de l'OTAN, George Robertson, ha convocat per demà al matí una nova reunió d'ambaixadors dels dinou estats membres de l'Aliança Atlàntica.
El fet que l'OTAN donés llum verda als preparatius militars per defensar Turquia podria donar a entendre el suport a una guerra que encara s'està discutint a les Nacions Unides.
Com era d'esperar, els Estats Units han respost ràpidament al veto de Bèlgica, França i Alemanya. Un veto que ha estat qualificat pel secretari de Defensa nord-americà, Donald Rumsfeld, com a "error rebutjable". Segons Rumsfeld, la seva decisió els ha aïllat de la resta de nacions del món i no servirà per retardar el possible atac a l'Iraq.