Rússia amenaça amb més atacs amb míssils a Kíiv després de l'enfonsament del Moscou

Rússia admet que el seu vaixell insígnia al mar Negre s'ha enfonsat i avisa que augmentarà els bombardejos sobre la capital d'Ucraïna
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ucraïna

L'enfonsament del vaixell insígnia de Rússia al mar Negre ha estat un cop dur per a Moscou. Ucraïna s'ha atribuït la gesta, que ara el Kremlin suma a un nou intent d'atac en territori rus. Segons les autoritats hi ha hagut sis atacs aeris contra edificis residencials al municipi de Klímovo, a la regió fronterera de Briansk, que van deixar almenys vuit ferits de diversa gravetat.

Moscou qualifica aquesta incursió al seu territori d'acte terrorista i assegura que no quedarà impune. Ja ha anunciat que el nombre i l'abast dels bombardejos amb míssils contra objectius a Kíiv augmentaran.

Fa dues setmanes que les tropes russes es van retirar de la regió de Kíiv. Aquesta matinada de divendres s'han sentit diverses vegades les sirenes antiaèries a la capital. Al matí s'han sentit explosions:

 

Segons el Ministeri de Defensa rus, han llançat míssils Kalibr des del mar contra una instal·lació militar als afores de la capital. Rússia hauria destruït els tallers Vizar on es fan i es reparen els sistemes de míssils antiaeris de llarg i mitjà abast i míssils antivaixell d'Ucraïna.


Ucraïna ataca Rússia?

Les autoritats russes porten des de principis de mes denunciant una sèrie de suposats atacs ucraïnesos contra les regions de Bélgorod i Kursk.

L'1 d'abril, Rússia va acusar Ucraïna d'incendiar un dipòsit de combustible a Bélgorod. Dos helicòpters de l'exèrcit ucraïnès haurien bombardejat la instal·lació en el que seria el primer cop d'Ucraïna des de territori rus.

Rússia ja va amenaçar dimecres de bombardejar els centres de comandament a la capital d'Ucraïna si el seu exèrcit ataca o efectua noves accions de sabotatge en territori rus.

El Servei de Seguretat d'Ucraïna (SBU) asseguren que aquests atacs són de "falsa bandera", és a dir, fets per les mateixes autoritats russes per culpar-ne els ucraïnesos.


Un vaixell insígnia enfonsat

El nou advertiment rus també ha coindicit amb l'enfonsament del seu vaixell insígnia al mar Negre. Segons el Kremlin, la nau s'ha enfonsat com a conseqüència d'un incendi.

El vaixell Moscou en una imatge de 2021 (Reuters/Alexey Pavlishak)

El Ministeri de Defensa rus admet que el creuer llançamíssils ha naufragat per la mala mar quan estava sent remolcat cap al port de Sebastòpol, afectat per un incendi a bord. 

Ucraïna sosté que el vaixell va rebre dimecres l'impacte de dos míssils del tipus Neptune, dissenyats per enfonsar naus de guerra. 

El governador d'Odessa explica que el vaixell era a 60 milles nàutiques de la ciutat quan el van atacar amb diversos míssils amb l'assistència d'un dron. 

El Pentàgon ha confirmat que les imatges de satèl·lit mostraven indicis d'una explosió al vaixell que va generar un posterior incendi. També s'hi veia com altres vaixells de guerra russos l'estaven assistint. 

L'enfonsament d'aquest vaixell és un cop dur per al prestigi de l'exèrcit rus. 

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut