Hi ha hagut almenys tres explosions al centre de Kíiv (Reuters/Gleb Garanich)

Rússia bombardeja Kíiv amb drons kamikazes, amb almenys quatre morts

Hi ha hagut quatre explosions a primera hora del matí a la capital d'Ucraïna contra blocs de pisos i la seu de la companyia elèctrica ucraïnesa

RedaccióActualitzat

Almenys quatre persones han mort en diverses explosions aquest dilluns al matí a Kíiv, quan es compleix just una setmana que Rússia va tornar a bombardejar la capital ucraïnesa com a resposta a l'explosió del pont de Kertx, a Crimea.

S'han produït a primera hora, poc abans de les sis del matí, hora nostra, i les sirenes antiaèries havien sonat poc abans de la primera.

Segons el cap de l'estat major del president ucraïnès, Andrí Iermak, l'atac ha estat per drons kamikaze. En un missatge a Telegram afegeix: "Necessitem més sistemes de defensa aèria i tan aviat com sigui possible".

Els atacs haurien anat dirigits contra blocs de pisos i la seu de la companyia elèctrica ucraïnesa i podrien buscar deixar Ucraïna sense energia per afrontar l'hivern.

El president Volodímir Zelenski també ha reaccionat a l'atac. En una publicació a la mateixa xarxa social, assegura: "L'enemic pot atacar les nostres ciutats, però no ens podrà trencar. Els ocupants rebran el càstig just i la condemna de les futures generacions. I obtindrem la victòria"

Un edifici amb un parell de finestres amb flames i una columna de fum a Kíiv
Ucraïna assegura que els atacs s'han fet amb drons kamikazes (Reuters/Gleb Garanich)

Segons l'alcalde, Vitali Klitxkó, han estat quatre explosions i ha afectat el districte de Xevtxénkivski. També a Telegram, ha adjuntat una fotografia del que diu ser un dels drons russos, un model de fabricació iraniana. 

S'hi pot llegir "Gerán-2", que és el nom rus de l'aparell no tripulat "Shahed-136" iranià. En tot cas, l'Iran ha negat aquest migdia haver subministrat drons a Rússia.

L'atac rus de la setmana passada va ser el primer durant la guerra que el centre de Kíiv va ser atacat directament. L'atac va causar 19 morts arreu d'Ucraïna.

Dijous passat, Vladímir Putin havia afirmat que no tenia planejats "de moment" nous atacs massius a Ucraïna.

Paral·lelament als nous atacs, la planta nuclear de Zaporíjia s'ha desconnectat de la xarxa elèctrica ucraïnesa aquest dilluns després de nous bombardejos russos, segons ha informat l'empresa Energoatom. La planta, controlada per Rússia però operada per personal ucraïnès, continua funcionant amb generadors dièsel de reserva.

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut