El ministre d'Afers Exteriors rus n'ha parlat en diverses entrevistes a mitjans del país ( REUTERS/Maxim Shemetov/Pool)

Rússia diu que s'estan "apropant" a un acord sobre la neutralitat d'Ucraïna

El ministre d'Afers Exteriors rus, Serguei Lavrov, diu que estan més a prop d'arribar-hi, hores després que Zelenski digui que és "realista" pensar en un alto el foc rus
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Ucraïna

El ministre d'Afers Exteriors rus, Serguei Lavrov, ha assegurat aquest dimecres que "s'està a prop" d'obtenir un acord amb Ucraïna sobre les garanties de seguretat, han informat les agències russes. En declaracions a l'agència Interfax, també s'ha referit a la neutralitat:

"Hi ha una sèrie de formulacions dels acords amb Ucraïna sobre l'estatut de neutralitat i les garanties de seguretat que s'està a punt d'aconseguir."

Moscou i Kíev mantenen negociacions, que aquest dimecres entren a la sisena ronda, per aconseguir un acord que acabi amb la invasió d'Ucraïna ordenada pel president rus, Vladimir Putin, el 24 de febrer passat.

En les darreres hores també han arribat paraules optimistes de la part ucraïnesa. El president Volodímir Zelenski assegura que les posicions en les negociacions amb Rússia per a un alto el foc ara són "més realistes", tot i que encara caldrà temps perquè les decisions "siguin d'interès per a Ucraïna".

Aquest dimarts, Zelenski ja afirmava que Ucraïna "ha de reconèixer" que no podrà entrar a l'OTAN.

En l'últim discurs que ha difós aquesta matinada a les xarxes, diu que "és difícil, però important" negociar i que encara "s'estan fent els esforços necessaris", perquè "tota guerra acaba amb un acord".


Segueixen les reunions

En els contactes entre Rússia i Ucraïna, els dos últims celebrats per videoconferència, es tracten assumptes relacionats amb aconseguir un alto el foc o l'estatus futur d'Ucraïna, que, segons Rússia, no pot entrar a organismes internacionals com l'OTAN.

"L'estatus de neutralitat (d'Ucraïna) s'està discutint ara seriosament, en conjunció, és clar, amb les garanties de seguretat", ha precisat Serguei Lavrov.

Això és "exactament el que el president Putin va dir al febrer en una de les seves conferències de premsa: Qualsevol opció possible, qualsevol garantia de seguretat generalment acceptable per a Ucraïna i per a tots els països, incloent-hi Rússia, passa perquè l'OTAN no s'ampliï" , ha reiterat Lavrov en una entrevista a un canal rus que reprodueix Interfax i en què el ministre parla d'un acord pròxim:

"Això és exactament el que s'està debatent ara a les converses; hi ha formulacions absolutament concretes que, al meu entendre, estan a prop de l'acord."

 

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut