A Sabadell, aquest dimecres s'ha iniciat un cribratge massiu al barri de Ca n'Oriac, per detectar persones asimptomàtiques de 15 a 35 anys (ACN / Norma Vidal)

Sabadell comença a Ca n'Oriac el primer cribratge massiu adreçat als joves

La Creu Roja posat en marxa una campanya a tot Catalunya en què agents de salut informen els joves al carrer sobre les mesures de prevenció de la Covid-19
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Especialment adreçat als joves. Aquest és l'objectiu del nou cribratge massiu que han començat a Sabadell, concretament al barri de Ca n'Oriac. Les persones asimptomàtiques de 15 a 35 anys han estat avisades mitjançant SMS per fer-se les proves.

És el primer cop que es fa a Catalunya un cribratge per la Covid-19 acotat per edat. I justament arriba quan l'OMS (l'Organització Mundial de la Salut) avisa que la pandèmia està canviant i cada cop afecta persones més joves, asimptomàtiques. Segons l'OMS, això augmenta el risc de propagació de la Covid als col·lectius més vulnerables.

I a Sabadell durant les últimes setmanes al CAP havien detectat que la majoria de positius eren joves. En un 60%, eren persones d'edats compreses entre els 15 i els 35 anys. És per això que han decidit adreçar aquest cribratge a aquest col·lectiu.

Calculen que en dos dies, dimarts i dimecres, es faran la prova 1.200 persones.
 

Campanya de la Creu Roja

D'altra banda, la Creu Roja ha posat en marxa una campanya en què agents de salut informen els joves al carrer sobre les mesures de prevenció de la Covid-19.

La iniciativa vol reduir el risc de contagi entre els joves, després que s'hagi percebut un cert relaxament de les mesures de seguretat davant el coronavirus.

Campanya informativa de la Creu Roja sobre la Covid, adreçada als joves, a la platja de la Barceloneta (ACN/Laura Fíguls)

En total són un miler d'agents els que s'han desplegat per tot Catalunya en una acció que es fa a partir d'un acord amb el Departament de la Presidència.

Una vegada detecten possibles conductes de risc, els informadors procuren corregir-les mitjançant dinàmiques participatives i la distribució de mascaretes protectores.

Paral·lelament a les accions de carrer, es du a terme una acció a les xarxes socials per tal d'amplificar la difusió del missatge amb l'etiqueta #CovidSpoiler.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut