Sacrificaran els 864 vedells carregats en un vaixell a Cartagena en les properes hores

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha denegat la suspensió de l'ordre de sacrifici que havia demanat l'empresa de transport dels animals

Actualitzat

Al port de Cartagena ha començat la descàrrega dels 864 vedells que transporta el carguer Karim Allah. Es tracta de la maniobra prèvia al sacrifici dels animals, confirmat després que divendres el Tribunal Superior de Justícia de Madrid va denegar la suspensió de l'ordre de sacrifici fet pel Ministeri d'Agricultura.

Als 864 animals els sacrificaran en les properes hores al moll del port d'Escombreras, a Cartagena. 

Els advocats de l'armador del vaixell van demanar que s'aturés el sacrifici dels animals. Argumenten que els vedells estan sans i acusen les autoritats espanyoles de bloquejar els seus intents de demostrar-ho.

Una inspecció veterinària feta al vaixell a finals de febrer va determinar que, després de més de dos mesos de viatjar per tot el Mediterrani, els vedells no aguantarien un segon viatge per intentar vendre'ls a un país de fora de la Unió Europea.

Alguns dels vedells que ara s'han de sacrificar dins del vaixell (Reuters/ Tallia Shipping Line Co.)
Alguns dels vedells que ara s'han de sacrificar dins del vaixell (Reuters/ Tallia Shipping Line Co.)
 

Turquia i Líbia van rebutjar comprar-los

Els animals s'havien venut a un comprador turc, però les autoritats turques en van prohibir el desembarcament perquè sospitaven que tenien la malaltia de la llengua blava. Un fet que han negat tant fonts del Ministeri d'Agricultura com l'Associació de Productors de Boví (Asoprovac). Amb posterioritat es van intentar vendre a Líbia, però aquest país també els va rebutjar.

Entitats animalistes com Igualtat Animal acusen el govern espanyol d'actuar amb poca transparència en aquest cas. I demanen que aquest escàndol serveixi perquè s'acabi amb l'exportació i el comerç d'animals vius a països de fora de la UE. Asseguren que no es pot garantir el benestar dels animals en aquests llargs transports per mar.

El periple dels 1.776 vedells de l'Elbeik continua

Un altre vaixell de càrrega, l'Elbeik, que va sortir del port de Tarragona el mes de desembre carregat amb 1.776 vaques i vedells, continua navegant sense destí buscant comprador. També va intentar, sense èxit, descarregar els animals a Turquia i a Líbia.

Ara es dirigeix al port del Pireu, a Grècia, després de carregar menjar per als animals al port de Xipre.

Segons fonts del vaixell, degut a les males condicions marítimes i el llarg viatge, ja han mort a bord més de 50 animals. 

Protesta d'entitats animalistes davant el port de Cartagena
Protesta d'entitats animalistes davant el port de Cartagena (EFE/Marcial Guillén)

 

ARXIVAT A:
Maltractament animalRamaderia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut