dos agents de la policia municipal de Girona
Salellas recorda que "anys després" de l'1-O cap dels dos cossos ha demanat "disculpes ni assumit responsabilitats" (ACN)

Salellas ordena a la policia de Girona que no vagi uniformada als actes d'altres cossos de l'Estat

L'alcalde de Girona recorda que ni el Cos Nacional de Policia ni la Guàrdia Civil han demanat "disculpes oficials" per "la repressió exercida" durant l'1-O

Polèmica a Girona per la carta que l'alcalde de la ciutat, Lluc Salellas, ha enviat a la policia municipal ordenant que els agents no facin servir l'uniforme del cos quan participin en actes i celebracions de la Policia Nacional o la Guàrdia Civil.

En el text, Salellas recorda que l'actuació violenta d'aquests dos cossos policials contra la gent que pretenia votar durant el referèndum de l'1 d'Octubre va generar un gran rebuig i indignació popular.

I assenyala que set anys després de la "repressió exercida", cap responsable ha demanat "disculpes oficials ni s'han assumit responsabilitats" per uns fets que, diu, van commocionar la societat gironina.

Per aquest fet, i per "preservar el respecte i la confiança" dels gironins envers la policia municipal, ha donat la instrucció als agents que participin en actes i commemoracions per rebre reconeixements o distincions de tipus personal, que hi vagin sense l'uniforme.

La carta es va fer arribar ahir a primera hora del matí al cap de la policia municipal, que la va fer extensiva a tota la plantilla. Va ser poques hores abans que la Policia Nacional celebrés la seva diada precisament a l'Auditori de Girona.

El PP ho veu "delirant"

La carta ha aixecat polseguera, sobretot entre les files de l'oposició a l'Ajuntament. El regidor del PP a Girona Jaume Veray ha respost Salellas: considera que la directriu és una "vergonya i una coacció als agents" i creu que Salellas vol obligar la policia a ser "partícip de les seves fòbies personals".

Veray demana a Salellas que treballi per millorar la seguretat dels gironins i assegura que és "delirant que en una ciutat on hem vist tirotejos amb kalàixnikov, l'alcalde se centri a prohibir a la policia vestir el seu uniforme".

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OPolicia Nacional
Anar al contingut